Annons:

Johan Persson är förvånad över utspel från opposition. Foto: Pressbild

Persson (S) förvånas över förslag från Kalmaralliansen

Kalmaralliansen vill ta 100 miljoner kronor från försäljningen av KIFAB till inspirera till innovationer och effektiviseringar inom kommunen. 

– Det brinner tydligen i fickorna på oppositionen, säger Johan Persson (S). 

Annons:

Dagens Kalmar berättade igår om Kalmaralliansens förslag om att stödja idéer hos personal inom Kalmar kommun som också skulle leda till nya innovationer. Tanken är att 10 procent av besparingen från en innovation skulle tillfalla arbetsplatsen. För att finansiera projektet vill man ta 100 miljoner kronor från en framtida försäljning av det kommunala fastighetsbolaget KIFAB. 

– Jag måste uttrycka min förvåning över att oppositionen i Kalmar vill använda pengar från en försäljning som inte ens är genomförd. Det brinner uppenbarligen i fickorna, säger Johan Persson (S) kommunstyrelsens ordförande.

I den budget som majoriteten presenterar nu på måndag finns inte överskottet från försäljningen med. 

 – Vi säljer inte skinnet förrän björnen är skjuten. 

Kalmar kommun vill sälja bolaget för att underlätta för framtida möjligheter att investera i annat av betydelse för kommunens invånare. 

När blir det försäljning?

– Processen pågår. Sannolikt beslut om försäljning i februari. Om anbuden och processen är bra.

KIFAB bildades 1972 och bolaget äger i dag 160 000 kvadratmeter uppdelat på 42 000 kvadratmeter industrilokaler och 63 000 kvadratmeter kontor. Resten av ytan består av lokaler för utbildning och idrott. Enligt en tidigare värdering uppgår värdet till knappt 900  miljoner kronor. 

 

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt