Annons:

Hanne Lindqvist (M) oppositionsråd Foto: Pressbild

Hanne Lindqvist slår tillbaka mot Johan Persson (S)

Kalmarallansens förslag om finansiering till deras innovationsprojekt sågades av Johan Persson (S). Nu slår Hanne Lindqvist tillbaka. – Johan är kinkig. 

Annons:

Tidigare i veckan presenterade Kalmaralliansen en försmak av sin budgetreservation. En av punkterna var att bygga ett system för innovationer inom den kommunala förvaltningen. Den skulle vara kopplad till ett belöningssystem, där 10 procent av besparingen skulle gå till arbetsplatsen. De vill avsätta 100 miljoner kronor för idén, pengarna skull plockas från försäljningen av KIFAB. Kommunstyrelsens ordförande uttryckte sin förvåning. 

– Man ska inte sälja skinnet innan björnen är skjuten. Försäljningen är ännu inte klar, i bästa fall blir den det i början på nästa år. Majoriteten har självklart inte lagt in försäljningen i årets budget, berättade han tidigare i DK.  

Hanné Lindqvis kontrar det uttalandet. 

– Klart Johan är kinkig eftersom det inte var hans idé. Johan har nog också missat att en del av KIFABs lokaler redan är sålda. Vi har förtroende för att våra medarbetare vet hur vi förbättrar kommunen och vi är övertygade om att satsningen kommer ge effektivitetsförbättringar och ökad kvalitet. Satsningen handlar om att ge våra medarbetare chansen att komma in med idéer på hur de tycker vi tillsamman kan utveckla och förbättra kommunen på ett hållbart sätt.

 

Viktigt för Kalmars utveckling

Hon tycker det är ett viktigt förslag. 

– Den här idén är inte bara bra utan också ett svar på vad SKR hävdar krävs av kommuner i framtiden. Vi känner oss säkra på att den här investeringen kommer betala sig. Det är hög tid att vi som kommun tar oss ann kommunens utmaning som ett lag. Kalmars utveckling kan inte vara en one-man-show.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt