Annons:

Majoriteten beredda att ta halva kostnad för fotbollshall

IFK Kalmar och Kalmar FF kan få investeringsstöd på 25 miljoner till en ny inomhusfotbollshall. Det framgår i majoritetens budgetförslag. 

Annons:

Dagens Kalmar skrev igår om den markreservation som IFK Kalmar och Kalmar FF begärt. Det är området mellan konstgräsplanen och E22 som anses lämpligt för en inomhushall för fotboll. Klubbordförande Anders Henriksson, svävade lite på svaren när det gällde finansiering av hallen. Det enda han sa var att det krävs en ekonomi i ordning för att kunna genomföra det här projektet. 

25 miljoner eller 50 procent av investeringen

Nu ser det som att man kommer att få hjälp. När majoriteten presenterar sina budgetsatsningar för 2022 så finns investeringsstöd till IFK Kalmar och Kalmar FF med i förslaget.  Där framkommer att majoriteten är beredda att skjuta till maximalt 25 miljoner kronor, eller 50 procent av investeringen. Pengar ska tas från det överskott från 2021-års bokslut. 

I samma förslag föreslås också investeringsmedel för att anpassa Guldfågeln arena till IFK Kalmars behov. Damlaget kommer att från och med nästa säsong spela sina hemmamatcher på arenan.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt