Annons:

Carl-Wiktor Svensson, till vänster, säger upp sitt medlemskap i Moderaterna. Foto: Arkivbild

JUST NU: Han säger upp sitt medlemskap i Moderaterna

Den profilerade moderaten Carl-Wiktor Svensson lämnar partiet. Han har sagt upp sitt medlemskap i Moderaterna. Bakgrunden är att han inte står med på partiets riksdagslista.

Annons:

Förra veckan berättade Barometern/OT att moderaten Carl-Wiktor Svensson inte finns med på riksdagslistan på grund av att han är ensamstående småbarnspappa.

– Den enda motiveringen som jag har fått är att jag är småbarnsförälder. Huruvida jag är ensamstående eller inte är en privat fråga, sa Carl-Wiktor Svensson till tidningen.

Nu meddelar Carl-Wiktor Svensson, som i länet gjort sig känd som "Glesbygdsmoderaten", att han säger upp sitt medlemskap i Moderaterna. 

"Jag och min närmsta familj har varit Moderaterna trogna sedan generationer tillbaka och jag har personligen över 10 års ideellt engagemang, blanda annat i den moderata partitoppen här i länet. Mina partipolitiska förtroendeposter har årligen ställts till förfogande men införlivats år för år lokalt och regionalt.Jag vill understryka att jag var tydlig till nomineringskommittén att jag anser en riksdagsledamot ska ha sin utgångspunkt i länet den representerar - vara närvarande lokalt - och lyfta medborgares vardagsförutsättningar likväl - som partiets idéer och beslut – utan att givetvis kompromissa mer än absolut nödvändigt med närvaroplikten. Som ett gott exempel vid intervjuerna nämnde jag Anders Åkesson (C) som dock valt att sluta inför kommande mandatperiod.När man trots den bakgrunden ifrågasätter både min intention, ambition och prestationsförmåga att försöka införliva denna pliktkänsla och politik genom att underlåta mig och ombuden på stämman att låta mitt namn stå med på Moderaternas riksdagslista mot bakgrund av att jag är småbarnsförälder & dessutom osanningsenligt dementerar min kunskapsnivå avseende riksdagsämbetets närvaromässiga innebörd – får jag nog", säger han i ett pressmeddelande på tisdagen.

Fick 761 kryss

I övrigt kommer Carl-Wiktor Svensson inte lämna fler kommentarer kring att han säger upp sitt medlemskap. Han lämnar också rollen som ledamot i förbundsstyrelsen och andra uppdrag för partiet i Högsby kommun. Ett antal uppdrag har han fortsatt kvar. 

"Den moderata föreningen i Högsby informerades inför mitt beslut igårkväll där jag sagt att deras förtroende för mig fåravgöra min framtid gällande följande kommunala uppdrag men att jag står till förfogande tills vidare eller annat meddelas", säger han.

Nomineringskommitténs ordförande Carl Dahlin vill inte kommentera namn som inte står på listan. I valet 2018 stod Carl-Wiktor Svensson på tredje plats på länets lista och fick 761 personkryss.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt