Annons:

V laddar för 1 maj – “Vänstervindar”

Joy Frid, Liselotte Ross och Richard Deichmann har planerat Vänsterpartiets firande av 1 maj. Foto: Anders Blank

V laddar för 1 maj – “Vänstervindar”

S brukar ha det största arrangemanget, men V har det längsta tåget. Nu har Vänsterpartiet dragit upp riktlinjerna för 1 maj. 

Annons:

Arbetarrörelsens egna dag är om en dryg vecka. Det blir ett traditionellt firande för Vänsterpartiet som startar på Stortorget för enad marsch mot Stadsparken. Här blir det även här som vanligt tal och musik. Kommunalrådet Liselotte Ross kommer att moderera, tidigare regionrådet Linda Fleetwood som numera är politisk rådgivare i EU-parlamentet kommer att tala, även Joy Frid från Ung Vänstern ska upp på scen. På scen kommer också Richard Deichmann. 

– Jag kandiderar till EU-valet, är nummer 29 av 36 kandidater, säger han och skrattar lite. 

Vänsterpartiet ser 1 maj lite som ett startskott av valrörelsen inför parlamentsvalet i juni. Vid senaste valet för fem år sedan var det bara 55 procent av de röstberättigade som gick till valurnorna. 

– Vi måste få människor att förstå att EU-valet är lika viktigt som våra nationella val. Att det är samma skillnad mellan höger och vänster, där som här. Vi kan göra vår röst hörd att vara en motkraft mot en utveckling som går åt fel håll, säger Liselotte Ross. 

Upplever medvind

Även om vänsterpolitiken inte fått någon direkt genomslagskraft då de är i opposition i riksdagen så upplever de en medvind. 

– Direkt på valnatten 2022 när vi människor insåg att vi skulle få en högerregering så strömmade medlemsansökningarna in, jag tror vi fick 50 bara den kvällen, säger Richard Deichmann. 

Och enligt partiet så har de aldrig haft så många medlemmar som nu. 

– Vi har fyra avdelningar i Kalmar län nu, säger Joy Frid. 

Demonstrationståget avgår från Stortorget klockan 13 den 1 maj. Den kända artisten Adée kommer att uppträda i Stadsparken.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt