Annons:

Majoriteten till attack mot Kalmaralliansen efter Kalla Fakta-reportaget

Hanne Lindqvist (M) inlägg på Facebook som majoriteten menar visar samarbete med SD.

Majoriteten till attack mot Kalmaralliansen efter Kalla Fakta-reportaget

S, V och C vill nu ha svar på om Kalmaralliansen kommer fortsätta samarbeta med SD efter reportaget i Kalla Fakta. 

Annons:

TV4 produktionen avslöjade att det fanns en trollfabrik som i direkt närhet till Sverigedemokraternas kansli. Där fanns anställda som skapade anonyma konton och spred politik med nidbilder mot politiska motståndare. Sedan dess har regeringspartierna krävt och viss mån fått en ursäkt från SD. Men majoriteten i Kalmar drar nu ner frågan på lokal nivå. Detta sedan oppositionsrådet Hanne Lindqvist (M) skrivit på Facebook att Kalmaralliansen haft överläggningar med bland annat SD inför kommande kommunstyrelse. 

– Det här är så vitt vi vet första gången Moderaterna i Kalmar är öppna med Kalmaralliansens nära relationer till Sverigedemokraterna. Tidigare har Kalmaralliansens linje varit att kalla sådana påståenden för lögner. Moderaterna har valteknisk samverkan med Sverigedemokraterna, men har hittills hävdat att det i övrigt inte finns någon samverkan, skriver S, C och V i ett pressmeddelande. 

Vill hellre diskutera sakpolitik

Nu undrar majoriteten om Kalmaralliansens samverkan med Sverigedemokraterna kommer att fortsätta.

– Om man samverkar med ett parti som ägnar sig åt trollfabriker och anonyma smutskastningskampanjer på nätet sänder man signaler om att detta beteende är okej. Var går Kalmaralliansens röda linje?

Oppositionsrådet menar att de pratar med alla partier. 

– Jag förstår att vänstermajoriteten har panik över sviktande stöd i Kalmar. Kalmaralliansen har överläggningar kring veckans handlingar inför kommunstyrelsen med alla i oppositionen, både MP och SD. Vi kan prata med alla som vill samverka. Sen förstår jag att majoriteten inte vill diskutera sakpolitik inför EU-valet. Jag tror alla, SD och vänstermajoriteten behöver vara seriösa i den politiska debatten. Jag kan bara svara för oss och den seriositeten är något vi tycker är oerhört viktigt, säger Hanne Lindqvist.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt