Annons:

Kalmaralliansen lanserar  program för arbete och välfärd

Carl-Henrik Sölvinger (L), Hanne Lindqvist (M), Christopher Dywik (KD) Foto: Robin Hamrin

Kalmaralliansen lanserar program för arbete och välfärd

Först kom ett program för trygghet, nu lanserar Kalmarallisansen ytterligare förslag på åtgärder inom arbetsmarknad och välfärd.

Annons:

I ett 25 sidor långt dokument så lanserar nu Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna sitt program för arbete och välfärd. De ska ha arbetat med programmet i tre månader. Det har redan mynnat ut i ett antal motioner och fler lär komma. Det handlar om insatser både för arbetsmarknaden och för insatser inom socialförvaltningen. En hel del känns igen från Alliansens politik. Om motkrav för försörjningsstöd, privatiseringar av daglig verksamhet och LSS. Men här finns också satsningar på ungdomar såsom förebyggande aktiviteter för att motverka utanförskap, satsning på de ungdomar som inte fullföljer eller har påbörjat gymnasiet. 

– Vi vill ställa krav på individen, att ställa krav är nämligen att bry sig, säger oppositionsrådet Hanne Lindqvist (M).

Hjälp till elever som hoppar av

En stor del av programmet ägnas åt förebyggande aktiviteter. Det handlar om stöd och hjälp till elever som avbrutit sina studier.

– Det finns 269 ungdomar som inte är i gymnasiet, kommunen jobbar bara med 36 av dem. Vi vet att det är oerhört viktigt för ungdomar att genomföra sin gymnasieutbildning, säger gruppledaren Christopher Dywik (KD).

Men utbildningssatsningen handlar också om vuxna.

– Vi tänker oss en modell där vi köper in utbildningstjänster som är prestationsbaserade. Företaget får betalt efter de elever som genomför utbildningen, säger Carl-Henrik Sölvinger (L).

Det finns också nya tankar om missbruksvård.

– Vi tänker oss ett Maria ungdom i miniformat. En mottagning för ungdomar och unga vuxna upp till 25 år med riskbruk eller missbruk av alkohol och droger. Hit ska ungdomar, föräldrar och anhöriga kunna vända sig för att få råd, stöd och behandlingar, säger Lisa Jalmander (M).

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt