Annons:

  • Han öppnar vin- och champagnebar på Storgatan

    Tobias Åsén Latva öppna snart vin- och champagnebar på Storgatan 11. Foto: Anders Blank

  • Han öppnar vin- och champagnebar på Storgatan

    Tobias Åsén Latva öppna snart vin- och champagnebar på Storgatan 11. Foto: Anders Blank

Han öppnar vin- och champagnebar på Storgatan

I början av nästa år är det tänkt han ska öppna. Tobias Åsén Latva ska öppna en restaurang med nytt koncept i Kalmar.

Annons:

Han hade lite tid över i somras. Hjälpte en kompis och jobbade på en bar några månader i Kalmar. Då gick han förbi Storgatan 11 som då var en salladsbar och fick höra att den var till salu. 

– Jag ville göra något nytt. Och det här läget var fantastiskt, säger Tobias Åsén Latva. 

Han är bara 24 år men verkar har levt en halv livstid inom restaurangbranschen. Restaurangskola i Schweiz, barchef på St Lucia i Karibien, jobbat på vingård i Napa Valley i Kalifornien, jobbat på ett av landets lyxigaste hotell. Han har också hunnit utbilda sig till sommelier och har fördjupat sig ytterligare i druvornas magi. Senast kommer han från en restaurang han drev i Hälsingland. Men nu är det alltså dags för nästa utmaning. 

– Hittills har jag fått ett fantastiskt mottagande i Kalmar. Här finns nyfikenheten och viljan att dricka gott. 

"Mycket roligare"

Han tror inte att Kalmar är för litet för hans koncept. 

– Det är mycket roligare på mindre orter. I Stockholm är konkurrensen mördande och hyrorna skyhöga. Kalmar är en stad med stora möjligheter. 

Han pratar mycket om mötet och kommunikationen med gästerna. Att kunna prata med alla gäster och ta fram drycken som kommer passa alla personer bäst, "då alla har olika smaksinnen och tycker om olika saker” 

– Det är ett universellt språk jag lärt mig prata. 

När Dagens Kalmar besöker Storgatan 11 saknas finishen. Köket är inte helt klart men han ser inga problem med att öppna i början av januari. 

Det är ingen vidare tid att öppna?

– Nej, förmodligen den sämsta. Men det ger oss tid att trimma organisationen, att sätta vårt koncept. 

Han kommer att servera lättare avsmakningsmenyer och det som skulle kunna beskrivas som lyxigare tapas. Men han kommer också att erbjuda luncher. 

– Nu är det viktigaste att vi bygger ett lag bland personalen. Jag vill att alla ska sträva åt samma håll, säger han.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt