Annons:

Erik Karlsson blev 23 år. Foto: Johan Nordström

Erik Karlsson sörjs av Högby IF och av hans träningskompis

Chocken och saknaden hos Högby IF efter beskedet om att deras löpare Erik Karlsson har avlidit.

– En fantastisk löpare som kommer leva kvar i historieböckerna, men framförallt en fin människa säger hans träningskompis Oliver Wykman.

Annons:

 Det är storg sorg hos Erik Karlssons klubb Högby IF. Där hyllar man den bortgångne som en fantastisk löpare men vill framförallt påminna om hans personlighet. 

 – I medgång och motgång kunde han alltid glädjas med andras framgång och fanns alltid där för att stötta andra, säger hans träningskompis Oliver Wykman. 

Oliver har fortfarande lite svårt att förstå att hans vän har gått bort. Beskriver som han är i någon form av förnekelsefas. Även om han var förberedd på det värsta. 

De var tajta träningskompisar. Utöver de individuella passen så sprang de tillsammans 2-3 gånger i veckan. Och umgicks också mycket privat. 

– Han var otroligt passionerad. Ville aldrig lämna något åt slumpen. Ville verkligen göra allt för att ständigt utvecklas. 

Det blev många gemensamma mil på asfalt och i terräng för träningskompisarna. 

En löpartalang på nationell nivå

Erik Karlsson var en löpartalang med en kurva som gick spikrakt uppåt. Oliver menar att han var på nationell nivå och han hade kanske tio år kvar innan han nått sin absoluta peak. Erik sprang milen på runt 30 minuter och en halvmil på under 15 minuter. 

Han började förhållandevis sent med löpningen. Kom precis som Oliver från lagidrotten men hade en snabb utveckling. 

– Det är klart att hade några bakslag. Men det var det fina med Erik han var alltid positiv och glad, även om det gick dåligt. Det var samma fina människa i med och i motgång. 

Hur ser du själv på din egen löparkarriär efter det här tragiska?

– Det är klart att man funderar. Men Erik hade inte velat något annat än att jag fortsatte. Nu kommer jag att ta med mig sorgen som energi och alltid ha med mig honom när jag tränar. 

Erik Karlsson blev 23 år.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt