Annons:

Nu är det Västerviks tur att hålla VM i Turf. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Dags för Västervik att hålla VM i Turf – orienteringstävling online

Kalmar Turfförening har under några år arrangerat tävlingar inom Turf. Var tävlingarna arrangeras ändras för varje år och nu har Västervik fått ta över stafettpinnen.

Annons:

Turf är en relativt färsk orienteringsapp där man samlar poäng genom att erövra olika zoner i verkliga världen. Kalmar Turfförening arrangerar ett inofficiellt Turf-Vm tillsammans med en planeringsgrupp i Västervik. 

– Vi runt om Västervik är aktiva turfare sett till Sverige och till tävlingen kommer deltagare inte bara från Sverige men också Skottland och Åland, säger Ulrika Fröberg, del av planeringsgruppen. 

Många deltagare

Lördagen 21 maj kommer det finnas två olika sorters tävlingar, en för fotgängare och en för cyklister. Alla kontroller kommer finnas inne i Västerviks centrum och vem som helst får delta. Det kostar inget och krävs ingen föranmälan. Trots det är redan 300 personer anmälda. 

Vinnarna i respektive tävling vinner en cykel eller dator, men på sidan av kommer det finnas lite annat man har chans att vinna. 

– Turf är populärt eftersom det får folk att komma ut och röra på sig. Det finns olika rankingar och för att hålla sig på toppen krävs det att man spelar flera timmar om dagen. Många vinnarskallar gillar att tävla både mot sig själva och mot andra turfare, säger Ulrika Fröberg. 

Alice Enwall

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt