Annons:

MMA-galan – Bergströms stora kväll

Bulgaren Veselin Dimitrov reste långt för att bli utslagen efter 30 sekunder. Kalmarfajtern Daniel Bergström vinner sin första proffsmatch. Foto: Patrik Persson/Wolf

MMA-galan – Bergströms stora kväll

Efter 14 matcher var det äntligen dags för huvudnumret. Men det gick snabbt en högerkrok och ett en hård low-kick. Sen står Daniel Bergström som segrare. Wolfs MMA-gala blev återigen en succé och arrangörerna lovar att komma tillbaka nästa år. 

Annons:

Det är inte utan att man skänker en tanke åt både serben Mihajlo Rajic och bulgaren Veselin Dimitrov. Båda hade rest långt för att delta i proffsmatcherna på Kalmar Fight Night. De fick 25 respektive 30 sekunder i oktagonen. Serben  åkte på en submission när han mötte den ytterst lovande Seven Madenjian och enda minnet för honom om Kalmar är väl att det är kallt och snöigt. 

Veselin Dimitrov kallades blixtsnabbt in efter att dansken Rasmus Ehlers drog sig ur. Bulgaren är en rutinerad herre, ett kraftpaket med över 40 MMA-matcher. Han gick huvudmatchen mot Apex och Kalmarfajtern Daniel Bergström som gick sin fjärde match som proffs. Det blev också hans kortaste och hans första vinst. 

Efter handklapp jagade Bergström Dimitrov mot hörnan, träffade med en högerkrok och följde upp med en low-kick mot vänsterknäet. Sparken träffade så illa att bulgaren gav upp direkt. 

En annan av Apex toppfajters är Tor Sohlström som under förra årets gala knep Wolfs mellanviktsbälte. Sohlström har matchats försiktigt, mest av på grund att få svårt att tiden att räcka till. Men är med sin energi alltid sevärd. Under lördagskvällen mötte han Gustav Sandelin från Skövde och Colosseum. Sandelin är något längre, har en bättre räckvidd, men Sohlström hittade ofta rätt, kom in bakom garden och landade fler powerpunches. Även nere på marken dominerade Sohlström, lyckades vända underläge till överläge. Han försvarade sitt bälte genom ett enhälligt domslut. 

Sohlström planerar att bli proffs

– Mitt nästa steg är väl att bli proffs, säger han i segerintervjun. 

Apex hade även två andra fajters på galan. Energiknippet Mohammad Rahmani mötte Osman Vacoev från Helsingborg. Skåningen var bättre i sitt ground game och domaren stoppade matchen i tredje ronden. 

Även Apex Deldar Qaso förlorade sin match. Den andra i rad för den lovande Kalmarfajtern. Han har sin styrka i stående kamp men lyckades inte undvika att bli nedtagen. Han klappade ut efter en rear naked choke i tredje ronden. 

Kalmar Fight Night hade i år flyttat till SBB Arena. Och det var över 1 000 personer som valt att trotsa snöstormen för att ta sig dit. Och det verkar som om arrangören Wolf återupprepat succén från förra året. 

– Vi är jättenöjda med gensvaret. Nu planerar vi för nästa gala i Kalmar om ett år, säger Patrik Persson på Wolf.

 

Fakta

Resultat från Kalmar Fight Night 2: 

 • Daniel Bergström besegrade Veselin Dimitrov via TKO  30 sek in i första ronden 
 • Sevan Madenjian besegrade Mihaljo Rajic via submission , rond 1 (
 • Tor Sohlström besegrade Gustaf Sandelin via enhälligt domslut (3-0) 
 • William Swärd besegrade Benjamin Hajijan via enhälligt domslut (3-0) 
 • Linus Jönsson besegrade Deldar Qaso via submission, rond 3

Underkort

 • Kevin Bohlin  besegrade Sina Qurbani via submission, rond 1 
 • Osman Vacoev besegrade Mohammad Rahmani via TKO rond 3 
 • George Youssef besegrade Adam Bouatayab via enhälligt domslut
 • Leonard Johnsson besegrade Alan Ali, via ehnhälligt domslut

Tidigt underkort

 • Emin Omic besegrade Simon Junkergård via enhälligt domslut 
 • Martin Karlsson besegrade Hassan Nahili via KO , rond 1 
 • Elias Ksia besegrade Sedo Nocic via TKO , rond 3 
 • Anzor Shamilev besegrade Valentino Kovac via submission , rond 3 
 • Mohamad Nema Joda besegrade Valentino Nordh Öhman via delat domslut

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt