Annons:

Alex Mortensen lämnar KFF – forwarden har skrivit på för Groningen

Alex Mortensen klar för Groningen. Foto: Bildbyrån

Alex Mortensen lämnar KFF – forwarden har skrivit på för Groningen

Han stack till Nederländerna på lån. Nu har Groningen köpt ut Alex Mortensen. Kontraktet sträcker sig över två år. 

Annons:

Kalmar FF forwarden hann inte spela en enda allsvensk match med klubben innan FC Groningen lånade honom med en köpoption. Den har nu lösts ut och forwarden har nu ett kontrakt som sträcker sig fram till 2024. Han har under säsongen spelat flera matcher i den högsta ligan i Nederländerna. 

– Jag har fått möjligheten att bli utköpt av FC Groningen och efter semestern ansluter jag till A-truppen. Detta är jätteroligt och det hade inte varit möjligt utan den utbildning och gemenskap jag fått i Kalmar FF. Nu är staden Groningen mitt hem, det är en stor ära att ha fått debutera i Eredivisie och att få ett A-kontrakt, säger han. 

Vill tillbaka till Kalmar FF

Men han hoppas att också en gång få återvända.

– Livet är långt, Kalmar är mitt lag och jag hoppas få möjligheten att komma tillbaka och ge allt för Sydostkurvan någon gång i min karriär.

Kalmar FF vill gratulera den unge talangen. 

– Vi vill gratulera Alex till att FC Groningen använder den option som fanns i låneavtalet och övergången träder i kraft omgående. Det är kul att spelare kan gå olika vägar. Han går i princip direkt från akademin till en A-trupp i högstaligan i Nederländerna. Ett enormt driv från Alex under många år har gett honom den här möjligheten. Vi önskar honom all lycka i sin nya förening och vi ser fram emot att träffas igen, säger Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt