Annons:

"Vi ville skjuta på att gå ut med det till ett bra tillfälle, där är här vi står i dag." Foto: Bildbyrån.

Intervju med Erik Israelsson: “Kommer sakna livet som fotbollsspelare”

Nu står det klart att Kalmars mittfältare Erik Israelsson, 33, avslutar karriären. Vår tidning kontaktade KFF-profilen för att låta honom berätta om beslutet, anledningen och framtiden.  

Annons:

Beslutet var kanske väntat, men nu står det klart att Israelsson spelat sin sista match för KFF. Det berättade han för Barometern under fredagsförmiddagen. 

Vår tidning ringde upp honom för att ställa lite frågor:  

Är du ledsen? Glad? Lättad? Hur känns det just nu? 

– Det är en blandning av allt du sa egentligen. Det är både jobbigt och ledsamt men även skönt, dels att det är ute och dels att beslutet är taget. Det har varit klart ett tag men vi har hållit på det av olika anledningar. 

När togs beslutet? 

– Det var ungefär en månad sedan vi kom överens om hur vi skulle göra. Vi ville skjuta på att gå ut med det till ett bra tillfälle, där är här vi står i dag.   

Du har haft en del skadeproblem senaste åren, är det anledningen till att du lägger skorna på hyllan?  

– Definitivt, det är huvudanledning till att jag lägger av. Egentligen är väl 33 år ingen jättehög ålder i dagens fotboll, i den bästa av världar hade jag spelat ett par år till. 

Med tanke på skadebesvären  jag har haft sedan hösten 2020 har det  varit tufft att inte kunna spela och träna på den nivån jag önskar. Det finns dem som gör det oroligt mycket bättre än vad jag kan göra, då är det bara att inse att det är dags att lägga ner. 

Vad är det för skador du dragit på dig? 

– Det är svårt att sätta en diagnos på det, jag har opererat mina ljumskar men jag har även problem med mina höftleder. Nu låter det som att jag är 100 år gammal men det är någon form av slitage som har uppstått. 

Frågan är väl nu om man ska operera eller inte. I dagsläget ska vi avvakta och se om besvären minskar då jag inte har fotbollen att tänka på. 

Vad händer härnäst?     

– Jag kommer att fortsätta inom Kalmar FF då jag fått en anställning med ett ansvar för Kalmar FF:s ben ut i samhället i form av “Kalmar FF med hjärtat”. Vi är en grupp engagerade själar som jobbar där. 

Jag kommer även att hjälpa till på akademisidan med David Elm.  

Vad kommer du att sakna mest? 

– Hela livet som fotbollsspelare är något man kommer sakna tror jag. Att vinna tillsammans, förlora tillsammans och ta sig igenom saker som ett lag.    

Och andra sidan av myntet, vad ser du fram emot nu som du inte hade möjlighet till innan?  

–  Att vara ledig på lördagar och söndagar ska bli intressant. Visserligen hade jag sommarsemester under min tid i Holland, det ska bli roligt att få uppleva igen, annars är det ju bara semester i december.  

Det låter som att det kommer frigöras en hel del tid, vad ska du ägna dig åt? 

– Jag kommer att fortsätta vara aktiv och förhoppningsvis spela mer padel. Men även träna, springa och hela den biten. Jag hoppas att kroppen fixar det men det borde inte vara några problem.  

Sen kommer jag även kunna hjälpa till mer inom familjen. Jag har fru och två barn. Min fru har fått dra ett stort lass under alla dessa år, nu kan vi dela på ansvaret lite mer.        

Annons:

Elliot Klint

elliot.klint@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt