Annons:

Bekräftat: Oliver Berg lämnar KFF för Djurgården

Klart. Oliver Berg lämnar Kalmar FF. Foto: Louise Ernerhav

Bekräftat: Oliver Berg lämnar KFF för Djurgården

Ryktena har intensifierats de senaste dagarna. Nu kommer bekräftelsen. Oliver Berg är klar för Djurgården. “Tårarna pressar nu”.

Annons:

Igår var Oliver Berg i Stockholm och besökte Djurgårdens kansli, nu bekräftar Kalmar FF att mittfältaren är klar för Stockholmslaget. 

– Tårarna pressar nu när jag nu ska säga hejdå. Jag ska försöka uttrycka mig så bra jag kan och visa er alla den kärlek ni förtjänar. Mina två bästa år i livet har kommit till ett slut. Vad kunde jag förvänta mig när jag skrev på för två år sedan? Efter några tunga säsonger var jag bara nöjd om vi spelade en underhållande fotboll och låg kvar i allsvenskan. Det blev lyckat och mer än så, säger Oliver Berg till KFF:s hemsida. 

Oliver Berg kom till Kalmar FF inför säsongen 2021 från GIF Sundsvall och gjorde stor succé under sin debutsäsong i den rödvita tröjan. Under sitt första år blev det totalt 12 mål och 5 assist när laget nådde en sjätteplats i Allsvenskan. Succén fortsatte under den gångna säsongen där Kalmar FF slutade fyra och Oliver svarade för 9 mål och 8 assist. 

Snabb och konstruktiv process

– Efter två väldigt lyckosamma år i Kalmar har Oliver valt att gå vidare till Djurgårdens IF. Oliver har gjort ett stort avtryck under sin tid i föreningen, både som person och fotbollsspelare. Han är väl värd våra lyckönskningar när det gäller hans framtid på och utanför planen framöver. Det har varit ett lyckat samarbete där Oliver varit bra för oss och vi har varit bra för Oliver. Det har bidragit både till vår och hans utveckling under den här perioden. Dialogen med Djurgården, Oliver och hans rådgivare har varit konstruktiv och hela uppgörelsen är gjord på ett snabbt och professionellt sätt. Vi önskar honom lycka till framöver, säger Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF  

Berg tackar sina fans.

– Jag är evigt tacksam för alla er supportrar som har visat mig kärlek, för alla fina upplevelser vi har haft på Guldfågeln arena och alla som har stoppat mig på gatan och berättat hur mycket ni har uppskattat det vi har gjort. Jag kommer alltid ha med er och Kalmar FF i mitt hjärta. Och sist, men inte minst, alla jag har fått äran att arbeta med, från kontoret ner till omklädningsrummet. Det har varit en fröjd. Tusen hjärtligt tack.

Vid strax före klockan 10 gick Djurgårdens sportchef Bosse Andersson ut på Twitter och skrev “Ut med klockan”. Djurgården har en tradition att ringa i en klocka så fort en spelare är klar.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt