Annons:

Kalmar FF har hittat en skyttekung – vann mot Mjällby

Kalmar FF gör mål igen. Vann mot Mjällby. Foto: Anders Blank

Efter två mållösa matcher släppte det. Och det rejält. Det var nyförvärvet Mileta Rajovic som visade vägen med två mål. Vinst mot Mjällby med 4-1.

Annons:

Kalmar FF brukar normalt har svårt med Mjällby. Och efter två mållösa matcher fanns en hel del frågor och kanske inte så högt ställda förväntningar. När ska de börja göra mål. Svaret blev: efter fem minuter. Då presenterade sig nyförvärvet Mileta Rajovic. I ett vackert anfall kunde han dundra in FF:s första mål för året.

Och det fortsatte positivt för hemmalaget. Kaptenen för dagen Rasmus Sjöstedt har inte rykte om sig att vara någon målskytt. Men på en frispark så nickade han in 2-0.

Nyförvärvet tvåmålsskytt

Mjällby gavs inte mycket utrymme. De få anfall de hade avstyrdes snabbt. I stället kom KFF i anfall med fart och var ett ständigt orosmoment mot den gula backlinjen. Efter en knapp halvtimme presenterade sig Rajovic igen. Han kunde utnyttja sin längd och kunde nicka in 3-0.  Han har i en intervju sagt att han ska vinna skytteligan, och fortsätter det så här så finns absolut chansen.

I andra halvlek fick Mjällby bättre ordning på sitt spel och hade flera chanser. Reduceringen kom också efter tio minuter. De hade en fin period efter sitt mål och hade bland annat två ribbträffar. I slutet av andra halvlek tog KFF över igen. Och efter 80 minuter kom Kevin Jensen fri, målvakten räddade men sedan kunde Bjerkebo raka in returen.

Man kanske inte ska dra för stora växlar efter matchen men visst ser det ut som om KFF spelar rakare och mer offensivt under nye tränaren Henrik Jensen.