Annons:

Kalmar FF vinner tajt match mot Degerfors

Hümmet gjorde sitt fjärde mål i Allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Två mål på tre minuter i första kvarten. Kalmar FF började bra men fick tillbringa större delen av resten av matchen i eget straffområde. KFF vinner med 2-1 och går till sommarlov som fyra i Allsvenskan.

Annons:

En strålande fotbollsdag på Guldfågeln Arena. Motståndarna för denna lördagseftermiddag var Degerfors. Ett lag som gjort sig kända för att släppa in mängder av mål på bortaplan. Det borde väl innebära en målfest i FF-favör? Inte bara det. Vinst idag och KFF skulle avsluta halva säsongen med en fjärdeplats. Vilket får anses som mer än godkänt.

Degerfors chockade lite i inledningen med hög press och visade inget dåligt självförtroende när det gäller spel på bortaplan. Och precis när det kändes lite oroligt hos KFF stack de upp på ett anfall. Netabay fick bra träff med vänstern och placerade bollen utom räckhåll för Jonas Olsson i DIF-målet. Mål redan efter tio minuter.

Och det skulle fortsätta. Deniz Hümmet fick bollen i straffområdet, vände bort sin back och placerade bollen i vänsterhörnet. Efter 13 minuter ledde KFF med 2-0. Det var Hümmets fjärde mål för säsongen. Men Degerfors hängde inte läpp. Bet sig in i matchen och efter ett evighetsanfall kunde Diego Campos från nära håll skjuta in bollen i krysset.

Degerfors var kompakta i försvaret och KFF hade svårt att bryta sig igenom. De formerade sig som ett försvarande handbollslag.

Degerfors dominerade i andra halvlek

KFF inledde piggt i andra. Hümmet fick ett fint inspel från Axel Lindahl men anfallaren hade dålig koll på målet och nicken gick utanför. Men Degerfors hade strax efter ett fint anfall som avslutade med skott som Rickardo räddade ner i stolproten. Och Degerfors hade en bra period med hård press mot Kalmarförsvaret som mest koncentrerade sig på långbollar mot en ensam Rajovic. Bortalaget radade upp hörnor och KFF rensade undan.

Hümmet byttes ut, Shamoun kom in och skapade direkt lite rörelse i Kalmar FF och Degerforspressen avtog en stund. Men 30 minuter in i halvleken hade KFF inte haft ett ordentligt anfall. Första hörnan för Kalmar kom först efter 40 minuter i den avslutande halvleken. Med tre minuter kvar av ordinarie gör Ricardo en drömräddning med ena handen och strax därefter tippar han ett långskott till hörna. Det blev en svettig avslutning för hemmalaget. Degerfors offrade allt i slutet för att nå en kvittering. Men Kalmar FF höll undan och går till sommarlov med en fjärdeplats.