Annons:

Jensen nöjd med första halvan av Allsvenskan

Henrik Jensen är nöjd när det är halvtid i Allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Jensen nöjd med första halvan av Allsvenskan

Henrik Jensen har nu lett KFF en halv säsong och han är nöjd men vill mer med laget. “Det börjar sätta sig”.

Annons:

Det var en knepig och lite märklig match mot Degerfors på lördagseftermiddagen. Säkerligen präglad över att KFF tidigt gjorde två mål och kanske inte visste om de skulle fortsätta framåt eller försvara sig. Men de kom undan med blotta förskräckelsen och med hjälp av Ricardo. 

– Han visade idag att han är Sveriges bästa målvakt. Och han är otroligt viktig som ledare, han har verkligen växt in i rollen som lagkapten, säger tränare Jensen. 

Han fick den oönskade uppgiften att ta över efter succétränaren Henrik Rydström, men har lyckats väl. När vi nu går till halvtidsvila i Allsvenskan så har laget faktiskt skrapat ihop en poäng mer än man gjorde vid samma tid förra året. 

– Det börjar sätta sig. De första 30 minuterna idag är precis så jag vill spela. Men detta är en process, vi får se vad vi kan åstadkomma om två år. Mitt mindset är att vi hela tiden ska bli bättre. 

Vad saknar du idag?

– Jag vill att vi ska bli bättre på fasta situationer. Sedan får vi väldigt många inlägg emot oss så vi bättra på spelet på kanterna. 

I matchen mot Degerfors var det en väldigt offensiv uppställning med bland annat Hümmet, som också gjorde mål, men senare när reduceringen kom så tog man istället in Romario för att få lite stabilitet och lugn. 

– Jag vill rotera och Romario har spelat väldigt många matcher. 

Allsvenskan har nu månads uppehåll. Nästa match för KFF är borta mot Mjällby den 3 juli.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt