Annons:

KFF tappar poäng i slutminuten– Förlorar mot Mjällby.

KFF förlorar i slutminuten mot Mjällby. Foto: Bildbyrån

KFF tappar poäng i slutminuten– Förlorar mot Mjällby.

Två halvlekar. Två ansikten. KFF tappar poäng efter en målvaktstavla och ett mål som förmodligen var hands. Kalmar är fortfarande sist i Allsvenskan.

Annons:

 Sist i Allsvenskan och en motståndare som visade sig svårslagna på bortaplan. Mjällby på Strandvallen är inte direkt någon favoritmotståndare för Kalmar FF. Förra matchen mot GAIS saknade både Gojani och Hallberg. De började båda på bänken idag. Jensen valde att starta med Kevin Jensen och bänkade forwarden Dino Islamovic. 

KFF började positivt. Pressade högt. Men Mjällby är tunga att möta rent fysiskt. Det märktes. 

I 17 minuten kom avancerade Mjällby in i straffområdet, rörde in sig centralt. Rojkjaer fick iväg ett skott. Brolin såg ut som han trodde bollen skulle gå utanför. Det gjorde den inte. Stolpe in. 

Två minuter före halvlek kom en kalldusch. Ett till synes ofarligt inlägg som Brolin bara ska plocka ner. Han är ohotad, men tappar bollen. Den går till en Mjälllbyspelare som får in den till Jagne som lägger den mellan benen på Brolin. En riktig målvaktstavla. 

Mål i slutminuten

Men svaret kom. Och det bara drygt fem minuter senare. Jafarpour tog sig in på högerkanten. Hittar Kevin Jensen som placerar bollen in i mål. Det var hans första mål i Allsvenskan. Och det skulle komma mer. Bara tio minuter senare driver Magushy upp bollen, lite turligt hamnar lite turligt hos Jakob Trensckow som efter några mjällbyben får in bollen. Och offensiven fortsatta. De satte hård press mot Mjällbyförsvaret.

Andra halvlek började med ställningskrig. Lagen uppförde sig som om det var inledningen på första. Spelarna tog ut varandra och det var svårt att få till några riktigt farliga chanser. Ingen verkade riskera något i onödan efter en målrik första halvlek. Men Mjällby var hetare på andrabollarna, kändes lite mer offensiva. 

I slutminuterna fick Mjällby dubbla hörnor. I den sista och i den sista tilläggsminuten blev Kiilerich fri och pressade in bollen. Frågan är om det inte var hands. KFF åker återigen på en förlust i slutminuten.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt