Annons:

KLART: JENSEN LÄMNAR KALMAR – SÅ SER NYA LÖSNINGEN UT

Idag blev det helt klart att Kalmars huvudtränare Henrik Jensen lämnar klubben. Foto: Bildbyrån

KLART: JENSEN LÄMNAR KALMAR – SÅ SER NYA LÖSNINGEN UT

Nyheten slog ned som en bomb i måndags. Idag blev det helt klart. Henrik Jensen lämnar uppdraget som huvudtränare i Kalmar för ett uppdrag som assisterande coach i Burnley.

Annons:

Jensen ledde Kalmar i en och en halv säsong – men har fått hård kritik under den fiaskoartade våren.

– Jag känner en stor tacksamhet mot föreningen och Kalmar FF kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. När intresset dök upp har jag varit tydlig med att föreningen ska få en skälig ersättning för att det ska vara aktuellt. Det är så klart inte lätt att lämna Kalmar FF men det har alltid varit en dröm att få vara fotbollstränare i England. I slutändan var det en möjlighet jag inte kunde tacka nej till, säger Jensen i ett pressmeddelande.

Sportchefen Jörgen Petersson kommenterar affären såhär:

– Intresset från Burnley meddelades oss för en kort tid sedan. Det har varit en bra och professionell dialog där vi nu är överens. Kalmar FF får en skälig ersättning för att acceptera att Henrik lämnar under pågående kontraktstid. Samtidigt som det är jobbigt att bli av med honom mitt i säsongen är det glädjande att vi kan fortsätta vidareutveckla spelare och ledare som går vidare till större sammanhang.

"Jag är ruskigt taggad"

Stefan Larsson plockas upp från P19-laget och blir interimtränare.

– Det känns riktigt bra att få möjligheten till uppdraget och jag ser fram emot vad vi tillsammans kan åstadkomma. Det är en fantastisk grupp killar och jag är ruskigt taggad på att komma in med ny energi och jag ser framemot att tillsammans med övriga i staben leda laget framåt.

Petersson tror på den tillfälliga lösningen:

– En stor möjlighet för Henrik Jensen får konsekvenser att en stor möjlighet öppnar sig för en annan tränare. Stefan Larsson har sedan spelarkarriären avslutades, eller egentligen redan under de sista åren han spelade, satsat på en tränarkarriär. Han har gått vägen via akademilagen och sedan som assisterande tränare i A-laget. Framförallt har han varit en del av vår verksamhet sedan omstarten 2020. Det gör att han har historien med sig och vet vad vi stävar efter i alla delar, på och utanför planen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenskalmar.nu

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt