Annons:

0–0 mellan Helisngborg och Falkenberg var ett bra resultat för Kalmar FF som har allt i egna händer inför de svåra matcherna mot AIK och Häcken. Foto: MostPhotos

Kalmar har allt i egna händer – efter krysset i bottenmötet

0–0 i bottenmötet mellan Helsingborgs IF och Falkenbergs FF gör att Kalmar FF har allt i egna händer för att fixa kvalplatsen med två omgångar kvar. 

Annons:

Dramatiken i allsvenskans bottenstrid fortsätter. Kalmar FF slåss tillsammans med Helsingborg och Falkenberg om att komma upp på kvalplatsen (plats 14) medan de andra två lagen åker ner i superettan. 

Kalmar FF:s bottenkonkurrenter, Helsingborg och Falkenberg, spelade 0–0 i en chansrik tillställning på anrika Olympia i eftermiddags. Det var ett bra resultat för Kalmar FF, som möter AIK i morgon och kan återigen kliva upp på kvalplatsen vid minst en poäng. 

Kval eller nedflyttning för KFF

Falkenberg, med en match kvar att spela, står på 24 poäng, lika många poäng som Kalmar FF, som möter AIK borta i morgon och Häcken hemma i slutomgången. Helsingborg kan åka ur allsvenskan redan i morgon om Kalmar slår AIK och kliver upp på 27 poäng, något som är ointagligt för Skåneklubben. 

IFK Göteborg har i allra högsta grad varit involverade i bottenstriden under hösten. Nu kan klubben andas ut. Blåvitt körde över Östersund med 4–0 på bortaplan och fixade nytt allsvenskt kontrakt. Kalmar har ingen chans att komma upp på säker mark utan det blir kval eller direktnedflyttning. 

Falkenberg möter Mjällby i sista omgången medan Helsingborg ställs emot IFK Norrköping.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenskalmar.nu

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt