Annons:

“FBC Kalmarsund är en god medborgare”

Klubbchefen Per Viberg försvarar beslutet att ta in publik på Kifab Arena. Foto: Louise Andersson

“FBC Kalmarsund är en god medborgare”

Kalmarsunds klubbchef tycker att föreningen tar sitt ansvar. Han menar att sponsorsinbjudningar inte handlar om pengar.
– Finns ingen som kan säga att vi bidrar till smittspridning, säger Per Viberg.

Annons:

I en krönika som publicerades i morse skrev Dagens Kalmar om att FBC nu under slutspelet tar in publik, detta i form av sponsorer. I krönikan efterlyses ansvar, vilket nu Per Viberg reagerar på. 

– För FBC Kalmarsund är nummer ett att göra ett säkert arrangemang som inte bidrar till ökad smittspridning. I det känner vi oss 100 procent trygga, säger Per Viberg. Ett begränsat event där varje sällskap på max fyra personer är en egen cell, bidrar inte till en ökad smittspridning. Det här är inte ett okontrollerat mingelparty. 

Han menar också att det är ytterst begränsat med platser på läktaren. Det är bara 18 procent av ena läktaren som används. Två platser, fyra låsta, två platser och så vidare. Dessutom är varannan rad helt låst. 

– För att minska smittspridningen så får våra gäster sätta sig på läktaren under matchen, eftersom det där blir ett ännu större avstånd mellan sällskapen än gentemot om de hade suttit kvar i restaurangen. De sitter på läktaren två och två och i sin egen cell. Man sitter alltså med de man bokat med och som man träffar dagligen. 

Krönikan handlade också om att allt fler klubbar tar ett större samhällsansvar, här menar sportchefen att Kalmarsund är ett föredöme och nämner bland annat att skänkt 50 000 kronor till Stadsmissionen för julklappar till bättre behövande. 

Har ni rent ekonomiskt råd att avstå från sponsorinbjudningar?

– Frågan handlar inte om ekonomi. Vi har en kostnad för varje match, vi vill att våra samarbetspartners på ett smittskyddssäkert sätt ska få möjlighet att uppleva innebandy. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt