Annons:

Kalmarsund utan chans i Falun

Kalmarsund helt utan chans i Falun Foto: Louise Andersson

Falun krossade Kalmarsund. Hemmalaget vann med 5-0. Uppförsbacke i semifinalspelet.

Annons:

Det blev en snöplig förlust i tisdags. Trots ledning i större delen av matchen så avgjorde Falun i förlängningen. Det var ett revanschsuget Kalmarsund som åkte upp till Dalarna.

Det var hemmalaget som inledde bäst med en rejäl press mot Kalmarsund. Falun öppnade i ett högre tempo och pressade hårt. Det var en helt annan indelning än den i Kalmar för två dagar sedan. Då kom målen tidigt. Denna torsdagskväll tog det längre tid innan första målet kom. Falun öppnade målskyttet helt rättvist, 1-0 kom i mitten av första perioden. Kalmarsund började komma igång efter målet och hade några farliga chanser.

Kalmarsund nollade

Andra halvlek började lite bättre för Kalmarsund som hade några målchanser. Men istället stack Falun upp och gör 2-0. Då hade det gått fem minuter av andra perioden. Strax efter blev Filip Stjernberg utvisad. Det skulle visa sig vara kostsamt, Falun utnyttjar sitt numerära överläge och gör 3-0. Kalmarsund hade ett gyllene tillfälle när de fick straff. Kevin Haglund missade. Det var den andra straffmissen på två chanser i semifinalspelet för Kalmarsund. Inte ens utvisning för Falun hjälpte bortalaget att spräcka nollan i slutet av perioden.

Inledningen av tredje perioden innebar chanser från båda håll. Det var viktigt för Kalmarsund att få nästa mål. Men istället blir det hemmalaget som gör 4-0 i mitten på sista perioden. Strax efter kontrar Falun in 5-0. Kalmarsund var helt utan chans den här kvällen.