Annons:

Kross av Kalmar HC – Bortaslog Tranås

Kalmar HC krossade Tranås. Foto: Anders Blank

Det var inget snack om vilket lag som var vassast i Tranås. Kalmar HC körde över hemmalaget och vann med 3-7.

Annons:

Det var på pappret två jämbördiga lag som möttes under onsdagskvällen. Båda lagen har börjat lite knackigt med en vinst på fyra matcher.

Men det var bortalaget som tog kommandot och startade en massiv press i en intensiv inledning. Redan efter knappt tre minuter har KHC öppnat målskyttet genom Niko Ahoniemi efter fin framspelning av Viktor Crus Rydberg. Pressen fortsatte men det skulle dröja till bara en dryg minut före periodpaus då Oliver Östergren trycker upp 0-2. Och det var inte slut där, knappt en minut senare lyfter Ludwig Svensson in 0-3.

Tranås fick förnyade krafter

Tranås inledde andra perioden lite bättre men tappade lite kraft när Marcus von Der Geest gör 0-4 i inledningen. Tranås fick förnyade krafter efter att ha reducerat och hade tryck efter flera utvisningar i Kalmar, man klarade bland annat 3 mot 5 spel. Israel gör istället 1-5 i powerplay. Men Tranås kommer tillbaka och reducerar ytterligare en gång.

Tredje perioden började med en kalldusch för Kalmar HC. Redan efter en minut fick Tranås häng igen och kunde göra 3-5. Men bortalaget stressade inte utan fortsatte sitt spel. Tranås drabbas av utvisning och strax efter gjorde Oliver Arla Östergren som gör 3-6 och ser till att laget får lite lugn. Mattias Varttinen utökar senare till 3-7 som blir slutresultatet.