Annons:

• Kalmar HC vann hemmapremiären efter dramatik

Kalmar HC vann välförtjänst i nya ishallen, men det krävdes övertid.

Kalmar HC vann hemmapremiären efter dramatik

Premiär i nya sporthallen och Kalmar HC tog till slut segern efter drama. Hemmalaget ledde inte en enda gång efter tre perioder. Men knep extrapoängen på övertid.

Annons:

Fantastisk inramning med en entusiastisk publik fick nya hallen att koka. Men inledningen var precis tvärtemot vad kalmarfansen hade hoppats på. Man skulle säkert kunna skylla på premiärnerver men Kalmar HC var på knappast dåligt i första perioden, det var snarare Kallinge/Ronneby som hade kirurgisk precision i avslutningarna och utnyttjade de få chanser som de hade, eller snarare bjöds på. När signalen ljöd efter första perioden så ledde gästerna med 0-3. Oväntat och oförtjänt. Tre skott på mål, tre mål för KRIF.

Hemmalaget dominerade i andra perioden

Hemmalaget kom ut betydligt mer taggade och ännu mer organiserade än i första och satte upp en massiv press. Efter knappt fem minuter gjorde Carl Sjöberg lagets första hemmamål på arenan fint assisterad av Eric Israel. Fem minuter senare reducerade Gabriel Olsson efter en massiv press från hemmalaget. Den avtog inte efter målet, tvärtom. Men återigen visade KRIF sin effektivitet och gör 2-4 efter sin första riktiga chans i andra perioden. Men hemmalaget hängde inte läpp utan körde på ännu mer. Victor Cruz reducerade och med bara 20 sekunder kvar av perioden pricksköt Sebastian Ottosson reduceringen.

Knep extrapoängen

Kallinge/Ronneby satte ledningsmålet i början på tredje. Men efter powerplay kunde Sebastian Ottosson åter göra mål. Ännu en gång kvitterat. Matchen gick till övertid.

Det tog bara 18 sekunder innan Viktor Cruz Rydberg kunde säkra extrapoängen till Kalmar HC. Mer än välförtjänt.