Annons:

Jakob Stöffling är klar för spel i Kalmar HC. Foto: Bildbyrån

Kalmar värvar från ligakonkurrent – har allsvenska meriter

Kalmar HC värvar den 22-årige backen Jakob Stöffling. Han kommer närmast från Halmstad Hammers. 

Annons:

Kontraktet gäller för säsongen 2022/2023. Stöffling, som har Falu IF som moderklubb, spenderade sin juniortid i Leksands IF. Nu kommer han närmast från Halmstad Hammers. Där blev det 14 poäng från hans klubba.

Han har också gjort elva matcher i Hockeyallsvenskan för Leksand och Vita Hästen. 

– Det kändes väldigt bra när jag pratade med Daniel Stolt och Viktor Tuurala och fick en bra magkänsla när jag var där och hälsade på. Har tyckt Kalmar HC haft ett inspirerande spel när vi mött dem tidigare under säsongerna och att dom spelat en rolig hockey. Sen tror jag hårt på att Kalmar HC vill vara i toppen och fightas så långt in på våren som möjligt och det vill jag vara en del av. Jag längtar ju redan till säsongsstart, säger Jakob Stöffling. 

Sportchefen Daniel Stolt säger så här om värvningen:

– Jakob var en starkt bidragande orsak till Halmstads framgång under föregående säsong. Vi har studerat honom noga och han har växt mer och mer varje gång vi kollat på honom. I Jakob får vi en väldigt allround back som kan användas i alla spelformer. Det känns bra att Jakob i stark konkurrens med andra topplag valde Kalmar HC, säger Stolt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt