Kalmar HC vann första ronden mot Sundsvall

Kalmar HC krossade Sundsvall. Foto: Tove Dolff

Kalmar HC valde Sundsvall i första omgången i kvalet. I alla fall i första omgången så visade det sig att det var rätt val.

Annons:

Sundsvall inledde piggast och hade en jättechans som Stålberg räddade. Men precis som bortalaget började pressa fick de en utvisning och Kalmar HC kunde börja ta kommando. Och perioden var helt i Kalmars ägo men de hade förtvivlat svårt att göra mål. De vann skotten med hela 12-3.

Men i andra perioden släppte det. Timo Bothen kunde spräcka måltorkan efter fin framspelning av Jesper Sellin. Och samma Sellin stod också för framspelning till Linus Skager som gjorde tvåan, bara några minuter efter ledningsmålet.

Kalmar HC fick en drömstart på tredje perioden då Victor Crus Rydberg rakade in pucken. Och det skulle fortsätta. Linus Skager kunde göra sitt andra mål i matchen. Han fastställer också slutresultatet 4-0. Bra start för Kalmar HC, lagen möts igen redan imorgon.