Annons:

Blytung IKO-förlust i Smålandsderbyt: ”Inte riktigt nära”

IK Oskarshamn förlorade kvällens hemmamatch mot Växjö Lakers med 2–5. Foto: Bildbyrån

Blytung IKO-förlust i Smålandsderbyt: ”Inte riktigt nära”

IK Oskarshamn har fått en kämpig start på SHL-säsongen. I Smålandsderbyt mot fjolårsvinnaren Växjö Lakers kom andra raka nollpoängaren. Det blev förlust med 2–5.

Annons:

Växjö kontrollerade händelserna i första perioden och Noah Östlund satte 1–0 efter att ha fått pucken till skänks efter slarvigt IKO-spel i egen zon. Oskarshamn hittade mer rätt i mittperioden men fjolårsmästaren utökade ledningen till 3–0. Kalle Kossila satte 2–0 efter fint spel och Emil Sylvegård rakade in 3–0 från nära håll.  

Joachim Blichfelds 4–0-mål i upptakten av tredje perioden kom efter att IKO spelat svårt i egen zon. Målet väckte dock Oskarshamn som reducerade två gånger om.

Forwardsförvärvet Viktor Lodin sprätte upp 4–1 i nättaket och samme Lodin spelade fram Patrik Karlkvist till 4–2 i powerplay.

Oskarshamnsbördige Manuel Ågren, numera i Växjö, stängde matchen när han satte 5–2 i tom kasse. 

"Om jag ska vara helt ärlig är vi inte riktigt nära. Vi är inte riktigt där, vi är ett steg bakom hela tiden. Vi gör en helt okej match men det räcker inte", sa IKO-forwarden Patrik Karlkvist till TV4 efter matchen.

IKO har inlett säsongen med två poäng på tre matcher och ligger näst sist i serien. På lördag väntar ett nytt Smålandsderby mot jumbon HV71. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenskalmar.nu

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt