Annons:

Stark insats av Stålberg när Kalmar vann

Jonathan Stålberg var på spelhumör hemma mot Södertälje. Foto: Bildbyrån

Stark insats av Stålberg när Kalmar vann

Kalmar tog en meriterande seger hemma mot tabelltvåan Södertälje SK idag. Gabriel Olsson satte punkt för kvällen med 3-1 i tom kasse med en minut kvar.

Annons:

Dormstarka Södertälje stod inte att känna igen i den första perioden. Kalmar gick fram till 2-0 efter mål av Teemu Olavi Lepaus och Andrew Wanderbeck. Det var båda importernas elfte mål för säsongen.

I andra vaknade Södertälje och tog över spelet. Man fick två chanser i powerplay, men Kalmar lyckades hålla igen. Reduceringen kom istället med tio minuter kvar då Viktor Liljegren hittade rätt bakom Jonathan Stålberg.

SSK ökade trycket och vann bland annat skotten med 35-24, men Stålberg imponerade stort och höll undan. Med nio matcher kvar har KHC nu sex poäng ned till Västerås utanför åttondelsfinalplatserna.

"Vi är påkopplade från start"

Tränaren Victor Tuurula var nöjd med prestationen:

– Framförallt gillar vi sättet vi krigar ihop, vi jobbar tillsammans och gör det för varandra. Vi gör en väldigt bra förstaperiod och gör väldigt många bra saker, vi är påkopplade från start. I andra är vi tillbakatrycka och åker på några utvsingar, men krigar på bra. I tredje har de mer av spelet, men vi håller ihop det, sa han till TV4 Play.

Nicklas Grossman i SSK var mindre nöjd:

– Vi ger bort matchen första halvan, i första gör vi inte det enkla jobbet och sedan blir det en för stor backe att klättra. Kalmar gör det bra och det är en besvikelse såklart. Vi har haft en del starter sedan jul där vi inte är nöjda med förstaperioden. Det handlar inte om bågar och kryss, utan det handlar om mindset och att sända lite signaler om att man är här för att spela ishockey. Idag är det ytterligare en sådan prestation där vi inte är redo från start.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenskalmar.nu

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt