Annons:

KHC slog serieledarna, vann enkelt

KHC vann mot Halmstad. Foto: Anders Blank

Kalmar HC fortsätter med sin fina statistik. Vann fjärde matchen i rad. Denna gång mot tabellettan.

Annons:

Viktig match i B-hallen ikväll. Ettan mot tvåan och de ska mötas två gånger på lika många dagar. KHC har hittat formen med tre segrar på lika många matcher. Det är kanske kvällen och söndagens match som avgör vem av Halmstad och Kalmar som får spela play in vid kommande slutspel.

Och det var gästerna som höll i taktpinnen i inledningen av matchen. KHC misslyckades med att utnyttja fördelen av att vara en man mer, istället var det Halmstad som gjorde mål. Ny utvisning för Halmstad, även denna klarar bortalaget efter. Men den här gången blev det annorlunda. David Algulin kvitter efter pass från Robin Sundman. Första perioden slutade 1-1, lika jämt var skottstatistiken 7-7.

Kalmar rivstartade andra perioden och Libelin Bäckström Valliant skjuter i krysset. Det var startskottet för intensiv press. Men KHC stretade emot. Och Albin Storm satte 3-1. Halmstad svarade snabbt och fick in 3-2. Skottstatistiken 8-15.

Lovar gott inför returen

Albin Storm lugnade ner nervositeten i sista perioden när han gjorde 4-2 i en tilltrasslad situation. Sedan bevakade hemmalaget situationen väl. Halmstad hotade aldrig riktigt. Johan Grönquist kunde fastställa slutresultatet genom att skicka in pucken i tom kasse. 5-2 lovar gott inför returen på söndag.