Annons:

IKO nere på kvalplats efter förlust

IKO föll borta mot Skellefteå. Foto: Arkivbild

IK Oskarshamn är nere på kvalplats i SHL. Detta efter en 3-1-förlust mot Skellefteå AIK.

Annons:

På lördagen ställdes IK Oskarshamn på bortaplan mot topplaget Skellefteå. Den första perioden slutade mållöst, men knappt sex minuter in i den andra perioden tog Skellefteå ledningen genom Pär Lindholm.

IKO fick sedan chansen att spela powerplay i fem minuter mot slutet av perioden, men lyckades inte hitta något kvitteringsmål.

Knappt tre minuter in i den tredje perioden blev det dock utjämnat. Brian Cooper satte 1-1 framspelad av Nolan Zajac och Kim Rosdahl.

Skellefteå återtog dock ledningen med tio minuter kvar genom Oskar Nilsson och när mindre än sex minuter återstod när Oscar Möller satte det avgörande 3-1-målet.

I och med att Brynäs tog poäng mot HV71 är IKO nu nere på negativ kvalplats.