Annons:

SKRÄLL AV SVENSKEN – TOG SIG TILL FINAL

Kim Nilsson hade en riktig succékväll i tyska Teterow. Foto: Bildbyrån

SKRÄLL AV SVENSKEN – TOG SIG TILL FINAL

Svenske Kim Nilsson svarade för en riktig skräll i tyska Teterow när det var dags för den fjärde deltävlingen av GP-serien. För första gången någonsin tog han sig till final i Grand Prix-sammanhang.

Annons:

Kim Nilsson är ordinarie förare i GP-serien den här säsongen, men har inte direkt rosat marknaden under de tre första omgångarna. 

När det var dags för deltävling fyra i Teterow slog han dock till med en ordentlig fullträff. Trots att Kim Nilsson slutade sist i sitt första heat tog han sig hela vägen till final efter att ha kört upp sig under kvällen. 

I finalen fick dock Nilsson, som aldrig tidigare tagit sig till final i GP-sammanhang, se sig slagen av Bartosz Zmarzlik, Jason Doyle och Jack Holder. 

Nilssons 14 poäng gör att han närmar sig förarna framför honom i totalställningen.

Svag kväll för Lindgren

För Sveriges store stjärna, Fredrik Lindgren, gick det inte alls som planerat. Lindgren hade en kväll som gick helt i moll och tog bara fem poäng. 

Dackarnas Dan Bewley slutade åtta och Västerviks Tai Woffinden slutade nia. Dackestjärnan Maciej Janowski hade en lika tung kväll som Lindgren och skrapade blott ihop fyra pinnar. För Mikkel Michelsen gick det ännu värre. Västerviksföraren fick bara ihop två poäng. 

Nu leder Bartosz Zmarzlik GP-serien tolv poäng före Jack Holder. Nästa deltävling körs i polska Gorzow den 24 juni.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt