Annons:

KLT om chaufförens vansinnesfärd: ”Kan enbart be om ursäkt”

Kalmar länstrafik uttalar sig om chaufförens skräckresa på riksväg 23/34 som fick ett stopp utanför Vimmerby. Foto: MostPhotos

KLT om chaufförens vansinnesfärd: ”Kan enbart be om ursäkt”

Chauffören till Kalmar länstrafiks sjuktransport körde i höga hastigheter och gjorde farliga omkörningar innan han blev övermannad och sprang till skogs. Nu kommenterar KLT den allvarliga händelsen. 
– Vi kan i dagsläget enbart be om ursäkt för det inträffade, säger Ellinor Adler, basenhetschef på KLT. 

Annons:

Sjuktransporten med Kalmar länstrafik från Linköping till Kalmar blev en skräckresa för de fyra patienterna och David Schmidinger från socialförvaltningen i Kalmar kommun då chauffören, en man i 35-årsåldern, körde taxibussen i höga hastigheter och gjorde farliga omkörningar. 

Strax söder om Vimmerby fick Schmidinger stopp på föraren som tog sig ur bussen, hoppade över viltstängslet och drog till skogs. Han anträffades en stund senare och misstänks för vårdslöshet i trafik. En nyhet som vår tidning avslöjade i morse. 

"Helt oacceptabelt"

Nu uttalar sig KLT:s basenhetschef Ellinor Adler om skräckresan som inträffade på riksväg 23/34 på onsdagskvällen. 

– Vi har varit i kontakt med personen som larmade polisen samt med berört trafikföretag. Det är trafikföretaget som har personalansvaret. När polisrapporten inkommit kommer trafikföretaget kontakta oss för att redogöra en handlingsplan för att säkerställa att det inte ska ske igen. När handlingsplanen inkommit till Kalmar länstrafik kommer vi att granska den för att bedöma om åtgärderna i handlingsplanen är tillräckliga, säger Ellinor Adler. 

Vad har ni för syn på händelsen?

– Chaufförens agerande är självklart helt oacceptabelt. Vi kan i dagsläget enbart be om ursäkt för det inträffade. Vi kommer jobba hårt för att det inte ska ske igen.

"Vi har högt ställda krav"

Alla chaufförer är anställda av ett trafikföretag som kör för KLT:s räkning, totalt rör det sig om cirka 800 förare. 

Vilka krav har ni på entreprenörerna?

– Vi har högt ställda krav på förare som kör för Kalmar länstrafik både gällande bemötande, säkerhet och service. Samtidigt är grundkravet att man ska följa rådande lagar och regler i trafiken. Kalmar länstrafik har rätt att i dialog med trafikföretagen ifrågasätta enskilda förares lämplighet att köra för vår räkning.  

LÄS ÄVEN: Sjuktransport från KLT i vansinnesfärd – chauffören sprang till skogs

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenskalmar.nu

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt