Annons:

  • Den numera borttagna annonsen med Anna Thore (S). Foto: Pressbild

  • Den numera borttagna annonsen med Anna Thore (S). Foto: Pressbild

Kalmar energi tar bort annons med Anna Thore (S)

På annonspelare runt om i Kalmar har man fram tills idag sett politikern Anna Thore göra reklam för Kalmar energi. Men efter kritik tas hon nu bort. “Vi skulle ha valt någon annan”

Annons:

.Kalmar Energi har under året haft annonser med företag som berättar om hur de väljer klimatsmarta alternativ. Efter det ville bolaget ta privatpersoner som exempel. En säljare på Kalmar Energi föreslog politikern Anna Thore (S) som använder sig av solceller och har andelar i vindkraftverk. 

Men kritiken lät inte vänta på sig. Martin Tunström, ledarskribent på Barometern, oberoende moderat, menade att det var osunt för bolaget att lyfta fram en så högt uppsatt politiker. Thoralf Alfsson (Framtid Kalmar) mejlade Kalmar Energi och erbjöd sig också att vara med i kampanjen då han själv länge också har haft solceller.

 Hur tänkte ni här?

– Vi visste absolut att hon var politiskt engagerad. Men det här var Anna som privatperson vi porträtterade, inte politikern, säger kommunikationschefen Théresé Andersen.

Går det verkligen att skilja på rollerna?

– Det finns alltid en risk att man inte kan det. Men vi har nu tagit bort Anna, vi skulle valt någon annan.  

Ni har anklagats för att vara en del i Socialdemokratisk valkampanj?

– Det fanns inte en tanke på att boosta hennes politiska varumärke. Kalmar är litet, det finns ofta kopplingar mellan personer och verksamheter, så det är svårt.  

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt