Annons:

Louise Haag, biträdande kanalchef P4 Kalmar.

Hotade att spränga radioredaktion

Vid ett vanligt rutinuppdrag fick en radioreporter höra en maskerad man säga  att han skulle  spränga P4 Kalmar. 

Annons:

Reportern var i Norrliden för att hon ville ge en annan bild av stadsdelen, något bortom knark och kriminalitet. Det var under uppdraget som en man hotade att spränga P4 Kalmar. 

– Det är naturligtvis oerhört obehagligt för vår medarbetare. Men vi ser det också som ett hot mot demokratin, säger Louise Haag, biträdande kanalchef P4 Kalmar. 

Att en reporter på plats hör ett hot mot sin arbetsplats samtidigt som man är där för att ge en annan bild stadsdelen kan verka märkligt på ett tragiskt sätt. Detta förstärks också av länsstyrelsen är på plats för att inviga demokratistugan, där blir det bland annat en föreläsning om hotet mot journalistiken. 

Kommer ni undvika vissa stadsdelar efter händelsen?

– Nej. I detta fallet var vår reporter ensam. Ofta är vi två. Vi kanske kommer undvika att skicka ut vår personal på ensamuppdrag till vissa platser.

Dagens Kalmar har varit i kontakt med personer i Norrliden. Ingen av de vi pratat med vill ställa upp på intervjun. De är dock övertygad om att hotet uttalades på grund av uppfattningen om att media tecknat en alltför negativ bild av stadsdelen. 

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt