Annons:

La Familia visade upp sig i Norrliden. Foto: Läsarbild

Styrkedemonstration av La Familia i Norrliden

Det organiserade gänget La Familia var i Norrliden under söndagen. Enligt uppgifter för att visa upp sig efter ett bråk dagen innan, nu ville de försvara sin medlem.

Annons:

Enligt uppgifter till Dagens Kalmar så var det 7-8 bilar som kom upp från Malmö, där gänget har sin hemvist. Det stod vid Norrlidens torg, men det ska inte ha skett någon konfrontation.

– Det var runt 60 personer som satte skräck i de som bor där, berättar ett vittne. De hade västar som det stod La Familia på.

Det ska även har synts personer med väst från Satudarah MC som är tätt sammankopplade med La Familia. Polisen är väl medveten om vad som hänt. Även om de, enligt uppgifter, var på plats efter att gänget lämnat Norrliden.

– Ja, vi känner till det här. Våra uppgifter är väl snarare att det handlar om runt 20 personer, säger Niko Kalcidis, kommunpolis.

Polisen vill inte svara på vilken organisation gänget tillhörde. Besöket berodde på ett tidigare bråk. Enligt uppgifter till Dagens Kalmar så handlade styrkedemonstrationen om ett bråk som skett dagen innan. Det var en medlem i La Familia från Kalmar som råkat i dispyt med ett rivaliserande gäng. Därför tog man beslutet att åka upp från Malmö och från Hässleholm för att visa upp sig.

Organiserad gängkriminalitet har haft svårt att få fäste i Kalmar. Det gjordes försök med Bandidos supportergrupp X-team för tre år sedan men bara två månader efter att gruppen bildats i Kalmar så åkte större delen av gänget fast efter en misshandel i Linköping.

La Familia ska ha en liten kärna i Kalmar som också ska ha en del av narkotikaförsäljningen i staden. Men de går inte runt med västar utan för en mer anonym tillvaro.

– Kalmar är en öppen marknad. Jag förstår att det finns en lockelse i att försöka etablera sig här. Men det är en liten stad, det är svårt att gömma sig, säger en före detta kriminell med god insikt i den undre världen.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt