Annons:

Johan Persson (S). Foto: Pressbild

Persson (S) om Paludans besök :” Möt honom med ett tomt torg”

Johan Persson (S) tycker att Rasmus Paludan ska mötas av tystnad. Fredliga protester planeras. 

Annons:

Dagens Kalmar berättade tidigare igår att högerextremisten Rasmus Paludan har sökt demonstrationstillstånd på lördag i Norrliden. Dansken brukar bränna koranen under sina besök. I Kalmar har vi haft eldningsförbud sedan i maj så det är kanske tveksamt om ha gör det.

 – Om Paludan får tillstånd av polisen bör Kalmar göra som man gjorde i Norrköping. Där man möttes han av ett tomt torg där han fick stå o gapa och sen åkte han därifrån.  Jag har under lång tid haft dialog med företrädare för Kalmars muslimer om detta skulle ske. Vi är överens om detta, säger Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Motsättningar mellan människor och skapa konfikter

Han menar att Paludans syfte är att skapa motsättningar mellan människor och skapa konflikter. Det vill han inte bjuda honom på i Kalmar. 

 – Därtill bör väl varje vettig person ställa sig frågan vem som finansierar hans turné i Sverige och med vilket syfte den finansieringen sker.

Enligt uppgifter till Dagens Kalmar så finns det redan planer på fredliga demonstrationer. Hur och i vilken form är ännu inte känt. 

Polisen hanterar just nu ansökan om demonstration. De kommer förmodligen att ge besked under morgondagen. Att neka demonstrationstillstånd är svårt, det är en grundlagsstadgad rätt. 

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt