Annons:

Här ordnas det midsommarfirande i Kalmar

Här kan du fira midsommar i mer organiserad form i Kalmar. Foto: Kalmar kommun

Här ordnas det midsommarfirande i Kalmar

Svenskens favorithelg startar imorgon. På flera håll i kommunen så ordnas midsommarfirande. 

Annons:

Det ser ut att bli uppehåll och med temperaturer som balanserar runt 20-gradersstrecket. Allt upplagt för ett bra firande av midsommar. Även om många har sina egna traditioner så finns firande i mer organiserad form. 

Här kan man hitta några av firanden i kommunen:


Lindsdal/Förlosa: 

Traditionell midsommarfirande Garvaregården. Det sker på innergården mellan klockan 14 och 16. Cafeet öppnar 14.15 och en timme senare kommer en trubadur. Senare, från klockan 17 blir det gemensamt firande. Deltagarna kan ta med sig något att grilla, lyssna på musik och delta i quiz. 

Påryd:

Vid 12.30 så blir det traditionellt midsommarfirande i Hembygdsparken. Vid 15 så startar det traditionella karnevalståget genom Påryd med avslutning på Klumpaplan. 

Stufvenäs Gästgiveri: 

Stången kläs vid klockan 11. Vid 12.30 så blir det midsommarbuffé. Vid 14 blir det dans runt midsommarstången. Och vid 15.30 blir det jordgubbstårta och kaffe. 

Birgittakyrkan:

Vid 13 kläs midsommarstången. Vid 14 är det servering, lotteri, fiskdamm och tipspromenad. 14.30 blir det barnsång och andakt. Och vid 15 folkdans med Kalmar folkdanslag och spelmanslag.

Vita Sands camping:

Vid 15 är det dans och lekar runt midsommarstången. Vid 17 quiz för barn och en timme senare för vuxna. Vid 21 blir det dans i gröngräset med Jeppe som DJ. Även ett tivoli kommer att vara på plats. 

Kalmar camping – Rafshagsudden

Traditionellt midsommarfirande med dans runt stången vid 12. Senare på kvällen blir det underhållning med trubadur och bistro. 

First camp Stensö:

Vid 15 blir det traditionellt firande med dans kring midsommarstången, därefter show och musik för barnen. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt