Annons:

Eldsjäl från IFK Kalmar vann fint pris

Gulistan Ucar vann fint pris. Foto: Pressbild

Eldsjäl från IFK Kalmar vann fint pris

Gulistan Ucar från IFK Kalmar blev vinnare när årets Guldhand-stipendium delades ut under måndagen. 

Annons:

Hon har jobbat hårt med att inkludera och integrera tjejer i fotbollen. Gulistan Ucar har brinner för att stärka tjejer och ge dem större plats i IFK Kalmar men även i samhället i stort. Nu har fått Guldhanden-stipendiet. Det delades ut vid en gala som sänds digitalt under söndagen. En av dem som hyllade årets stipendiater var förbundskaptenen Janne Andersson. 

Det är Sverige United som för femte gången och delas ut i tre kategorier. Guld-, silver- och bronshanden. Och Gulistan Ucar vann alltså den högsta utmärkelsen. Själva idén med priset är att rikta strålkastarljuset mot eldsjälar inom fotbollen. 

Vid Sverige Uniteds årliga gala, som sändes digitalt under söndagskvällen, fick Gulistan Ucar ta emot Guldhanden-stipendiet på 50 000 kronor för sitt arbete med mångfald och inkludering. 

Fakta

Motiveringen:

”Årets Guldhand Gulistan Ucar brinner för att stärka tjejer och ge dem större plats såväl inom fotbollen som i samhället i stort. Hon har en unik förmåga att knyta kontakter och skapa förtroende hos både föräldrar och tjejer med utländsk bakgrund. Den spontanfotboll som hon etablerat är både välkommen och välbesökt. För tjejer med invandrarbakgrund har den blivit vägen in till föreningens verksamhet och allt det som fotbollen erbjuder i form av lagkamrater, sammanhang och trygghet.

Praktiskt integrationsarbete kombineras med strategiskt arbete i en damfotbollförening som verkar på elitnivå. Hon är en inspirationskälla såväl i styrelserummet som i det vardagliga föreningsarbetet. Med fotbollen som verktyg gör hon det möjligt för tjejer att ta plats.”

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt