Annons:

Linnéuniversitetet 85:e bäst i världen

Linneuniversitetet är på 85 plats i världen. Foto: Anders Blank

Linnéuniversitetet 85:e bäst i världen

Av 1 115 universitet med utbildningar på grundnivå placerar sig Linnéuniversitetet på 85:e plats för bästa lärosäten när det gäller utbildningskvalitet

Annons:

Utöver topp 100-placeringen i kategorin för utbildningskvalitet hamnar Linnéuniversitetet även bland de 200 bästa i ytterligare tre andra kategorier. Det övergripande resultatet ger en placering mellan plats 301-400 av totalt 1 115 universitet som ingår i årets Times Higher Education Impact Ranking. 

– Resultaten visar att Linnéuniversitetet har ett bra utgångsläge i arbetet med att "sätta kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling" men att det finns tydliga förbättringsmöjligheter. Vi har börjat med att få vårt arbete med några av FN:s hållbarhetsmål bedömda och det ska utvecklas till att omfatta fler områden för varje år. Att vi redan nu når en 85:e plats inom utbildningsområdet känns väldigt bra och ger energi för fortsatt utvecklingsarbete, säger Lars Behrenz, vicerektor för Linnéuniversitetets kunskapsmiljöarbete i ett pressmeddelande. 

Viktig del vid rekrytering

Enligt Linnéuniversitetet så deltar man för att stärka sin förmåga att förhålla sig till analytiska jämförelser och bedömningar av universitet. Rankningar, och information som delges i dessa, används av studenter, lärare och forskare och är en viktig del i rekrytering. De ger även möjligheter till ökad internationalisering och samarbete med andra universitet samt kan utgöra underlag för benchmarking i universitetets kvalitetsarbete. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt