Annons:

CHOCKEN: FÖRRE IK OSKARSHAMNS-FORWARDEN HAR AVLIDIT

Förre IK Oskarshamns-forwarden Alexander Reichenberg har avlidit 31 år gammal. Foto: Bildbyrån

CHOCKEN: FÖRRE IK OSKARSHAMNS-FORWARDEN HAR AVLIDIT

IK Oskarshamn har sorg. Lagets tidigare forward, norrmannen Alexander Reichenberg, är död – bara 31 år gammal.
– Man blir chockad, det känns overkligt, säger förre lagkamraten Johannes Salmonsson.

Annons:

Inför säsongen 2019/2020 värvades den norske landslagsmannen Alexander Reichenberg till SHL-klubben IK Oskarshamn. Han gjorde 17 matcher med IKO, innan karriären fortsatte i österrikiska Graz99ers i EBEL mitt under säsongen.

Större delen av sin karriär spelade han annars i norska Lillehammer. Under den nyss avslutade säsongen gjorde han 44 poäng (21+23) på 41 matcher där.

31 år gammal

Under söndagseftermiddagen meddelade Lillehammar, i samråd med familjen, att Alexander Reichenberg avlidit. Han blev 31 år.

”För vår klubb och vårt lag var Alexander en stor profil. En spelare med en x-faktor i spelet som bidrog mycket till gruppen. Han använde sin internationella erfarenhet till att motivera lagets unga spelare som var i början av sina karriärer. Det är otroligt tråkigt att tänka på att han aldrig kommer få höra publikens taktfasta rop i Eidsiva Arena arena och att vi i publiken aldrig kommer att få spelaren med det stora leendet, den extra finten eller det stenhårda slagskottet från tekningscirkeln i powerplay igen”, skriver klubben, som minns Reichenberg som en stor artist och skriver att deras tankar går till hans närmaste.

"Det känns overkligt"

Sin premiär i SHL gjorde Reichenberg i Färjestads BK säsongen 2018/2019. Säsongen därefter värvades han till IK Oskarshamn där det blev totalt 17 matcher.

En av hans lagkamrater från den tiden var Johannes Salmonsson, som tog emot dödsbudet på söndagen.

– Man blir chockad, det känns overkligt. Jag minns honom som en glad och fin kille från vår tid ihop i Oskarshamn, säger han till Expressen.

Alexander Reichenberg föddes i Leksand, där hans pappa Ronny spelade. Även hans mamma är svenska.

Dödsorsaken är okänd.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt