Annons:

  • Skolkuratorn som skriver böcker – dags för tredje boken

    "Han kommer på lördag" kommer ut snart.

  • Skolkuratorn som skriver böcker – dags för tredje boken

    Ludvig Nyberg ger ut sin tredje roman. Foto: Privat

Skolkuratorn som skriver böcker – dags för tredje boken

På dagtid träffar han skolelever, på fritiden skriver han böcker. “Jag får många av mina berättelser från mitt jobb”. Nu släpper Ludvig Nyberg sin tredje roman. 

Annons:

Han har lite problem när han ska sätta genren på sin senaste bok. Men menar att ungdomsromanen “Han kommer på lördag” rör sig i ett gränsland mellan drama, thriller och skräck. Berättelsen handlar om en ung konstnär som ofrivilligt blir medtagen till en ö för en religiös vecka. Där får han veta att den religiösa gruppens Gud kommer på lördag. Mycket mer får vi inte veta, det gäller att inte spoila. 

– Mina böcker handlar om ungdomar, så det är klart att jag får mycket idéer och inspiration från mitt jobb. Men det är bara fiktiva berättelser, säger han. 

Det är Ludvig Nybergs tredje bok. Han har alltid gillat att skriva men har blivit publicerad sedan 2020, då hans släppte sin debut. 

Men skrivprocessen är inte alltid en rak väg. 

– Nej. Det är ofta jag får scener i huvudet som jag tycker fungerar. Sedan när jag ska sätta ihop dem så får jag inte till någon helhet. Jag kan liksom inte utveckla historien mer utan fastnar i ett avsnitt. Sedan kan jag också tröttna på karaktären. 

Hur mycket stoft hittar du från din geografiska närhet?

– Det är påhittade platser, men det är klart att jag tar inspiration. Min senaste bok rör sig mycket runt vattnet, så det är klart att Kalmar har inspirerat mig. 

“Han kommer på lördag” har precis kommit från tryckeriet och kommer att finnas i handeln snart. 

Ludvig Nyberg har tidigare gett ut “Om djävulen har horn är du skyldig med en öl”, 2020 och “Kotten”, 2021. Hans böcker ges ut på Lumio förlag.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt