Annons:

Ny musikal – denna gång om Jenny Nyströms liv

Martin Rydell, Michael Ländin, Jonas Hellberg och Anna Rydell sätter upp "Jenny" den 22 november nästa år. Foto: Pressbild

Ny musikal – denna gång om Jenny Nyströms liv

Michael Ländin och Jonas Hellberg skriver ny musikal. Denna gång om Jenny Nyström. Martin och Anna Rydell kommer att producera och skådespela. 

Annons:

Ländin och Hellberg har tidigare skrivit musikalen om Ivar Kreugers liv som sattes upp på Kalmar teater. Nu går de vidare och ska skildra en annan Kalmarkändis liv, nämligen Jenny Nyström. 

Musikalen handlar om Kalmarflickan som lyckades bli en av Sveriges främsta konstnärer. Det handlar också om uppbrott, sorgliga avsked och dåtidens starka motstånd mot att kvinnor får välja sin egen framtid. 

– Jag har gjort en grundlig research om Jennys liv. Hon älskade verkligen Kalmar och beskriver sin barndom idyllisk. Jenny var modig och påhittig. Hon utmanade bland annat pojkarna på Tullslätten i farliga lekar. 

Översätta hennes konstnärliga vision till musik

Precis som i Ivar så är det Michael Ländin som skriver musiken. 

– Att skriva musiken till “Jenny”, har varit en fantastisk resa. Varje melodi och text är ett försök att översätta hennes konstnärliga vision till musik som väcker fantasin, säger han. 

En av producenterna Anna Rydell tvekade inte när hon fick frågan. 

– När vi fick frågan att producera en musikal om Jennys liv blev vi så klart glada och stolta, samtidigt som vi känner ett stort ansvar att förmedla en bild av Jenny som både historiker och publiken kan känna igen sig i.

Jenny kommer att ha premiär på Kalmar Teater den 22 november 2025. Ensemblen kommer att fastställas under hösten eller vintern i år.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt