Annons:

Carola dragplåstret på Stadsfesten – så lockades hon hit

Carola kommer till Stadsfesten i augusti.

Carola dragplåstret på Stadsfesten – så lockades hon hit

Stadsfesten har presenterat sitt program och det är stjärnspäckat som vanligt. Lite extra glans blir det med Carola. Artistbokaren Pelle Aldestam berättade hur han fick hit henne. “Relationer”

Annons:

Stadsfesten har en budget på ungefär 1,2 miljoner kronor. Det finns inga officiella uppgifter, och det här går under affärssekretess, men enligt uppgifter är det här ungefär vad Carola tar i normalgage vid ett uppträdande. 

Hur går det ihop?

– Det handlar om personliga relationer, säger artistbokaren Pelle Aldestam utan att avslöja exakt hur mycket Destination Kalmar betalar för artisten. 

Tidigare var hans jobb mycket enklare. Ville man ha en artist ringde man upp personer, bestämde tid. I dag är avståndet längre mellan artist och arrangör. Det finns agenter, artistbokare och management. Men fortfarande är det där med relationer viktigt. 

– Jag gick på samma musiklinje som hennes tidigare pojkvän Jimmy Källqvist, så det finns ett visst band mellan oss. Hon har också varit på Kackelstugan. Jag minns särskilt en sen kväll, eller snarare morgon, när Carola och Jimmy under en efterfest gick upp på scen och uppträdde inför åtta personer. Det är så man skapar relationer. 

Publiken lär bli större den här gången. När Dani uppträdde i augusti förra året räknade arrangören med att det var 11 000 på Stortoget. Pelle Aldestam tror att det kan bli ännu fler den här gången. 

– Det blir en gran finale som många ser fram emot. Inte minst Carola. Hur erfaren man än är tror jag det är få artister som kan motstå att uppträda inför ett fullsmäckat Stortorget i Kalmar. Det har varit min selling pitch och hon nappade.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt