Annons:

Sager svarar efter uteslutningen – kallar distriktsordförande “ryggradslös”

Jonathan Sager svarar nu på hur han upplever vad som hände innan han blev utesluten. Foto: Anders Blank

Sager svarar efter uteslutningen – kallar distriktsordförande “ryggradslös”

Under måndagen blev Jonathan Sager utesluten ur SD. Nu har han gett sin version om sina partimedlemmar. “Fick höra att jag skulle klara mig så länge jag inte pratade med pressen”

Annons:

Ända sedan Jonathan Sager sluta delta i kommunfullmäktige och nämndsmöten har Dagens Kalmar sökt honom. Han har dock inte gett sin version av vad som egentligen hände. Nu har han istället i ett långt facebookinlägg skrivit hur han upplever det. 

Där framkommer att han kallat distriktsordförande Martin Kirchberg (SD) för “ryggradslös” och “svikare”. Detta gjorde han när hans dödshot han fått inte togs på allvar. Han skriver att Kirchberg menade att när han pratade om det menade distriktsordföranden att det var “pinsamt” och att det “såg dåligt ut för hans familj. Att han blivit ombedd att inte prata om saken med pressen, gjorde han det skulle han "sparkas". Det var också motivet till att han var tyst.  

Partisekreteraren beskylls för att vara inblandad i beslutet

Dagens Kalmar redogjorde igår för den hemliga inspelning som sägs ligga till grund för uteslutningen. Det var en bandupptagningen mellan Sager och Ungsvenskarnas kontaktperson Anton Lilljegren Johansson. 

Efter min och Antons konfrontation så fick jag höra att detta skulle utnyttjas för att få mig utesluten och att han skulle prata med sin pappa för att garantera att detta skulle hända.”

Antons pappa är Mattias Bäckström Johansson (SD) partisekreterare och har alltså ett av de högsta ämbetena i partiet. 

Jonathan Sager avslutar också med att säga att han inte kommer att kommentera saken vidare.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt