Annons:

Superhelg i Kalmar bjöd på lokala segrare i hoppning och dressyr

Sofie Olsson från Mörbylångadalens Ridsällskap fick ett nedslag på sin valack och kom strax utanför placering i 120 hoppning. Foto: Elisabeth Schröder

Superhelg i Kalmar bjöd på lokala segrare i hoppning och dressyr

 Under helgen 21-24 juli bjöd Ridklubben Udden i Rockneby in till sitt återkommande arrangemang: ” Superhelg” där hästar och ponnyer tävlar i hoppning och dressyr på parallella banor på anläggningen utanför Kalmar. 

Annons:

Med en ridbana dedikerad till att tävla hoppning på och en bana för att tävla dressyr har klubben erbjudit tävlingar där ponny- och storhästekipagen turats om att tävla om ära och berömmelse under fyra dagar.

 En av lördagens segrare blev Ebba Norrbohm på sin tioåriga valack Chaplin som efter en felfri ritt kunde kvittera ut segerrosetten och premie i 110 debuten. 

 – Det bästa med Chaplin är att han är rolig att rida varje dag, jag har haft honom i ett och ett halvt år nu, sägerEbba som tävlar för Kalmarbygdens fältrittklubb och tränar för Linda Algotsson och Mats Torstensson.

 – Jag skulle vilja debutera 120 i år, säger Ebba som annars inte har bestämt några direkta planer för säsongen.

430 starter i hoppning

 Helgen lockade lite speciella deltagare då bland annat dressyrmästerskapet för Welshponnyer avgjordes under helgen, trots detta var det lite färre startande än tidigare år. Något som kan bero på att flertalet tävlingar genomförs just denna helg samt ökade kostnader för ekipagen.

 – Det blir ungefär 430 starter i hoppning under helgen och cirka 160 starter i dressyr, säger tävlingsledaren Mia Rönnemalm.  Vi har lite otur för det ligger flera tävlingar samtidigt denna helg inom vårt upptagningsområde och det gör att vi kanske inte får så många startande som tidigare år. Trots detta har vi haft glädjen av att få hit några långväga gäster från bland annat Gotland.

 – Det som är speciellt med vår tävling är att det finns så mycket att se för åskådaren; man måste inte vara hästbiten för att komma hit. Det finns fika och möjlighet att äta lunch samtidigt som det är lätt att gå mellan de olika banorna och se olika typer av tävlingsklasser för hästar och ponnyer” asäger Mia.

Elisabeth Schröder

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt