Annons:

KALMARFAJTERN FORTSÄTTER – HANS BROR AVSLÖJAR NYHETEN

Khamzat Chiamev är MMA-fostrad i Kalmar. Foto: Anders Blank

KALMARFAJTERN FORTSÄTTER – HANS BROR AVSLÖJAR NYHETEN

En av UFC-mest lysande stjärnor tackade för sig och sa att han skulle sluta med MMA. Men Khamzat Chimaev har ändrat sig. Hans bror Artur bekräftar. 

Annons:

Det kom som en chockvåg över MMA-världen när Khamzat Chimaev meddelade via sina sociala medier att han slutar med sporten. 

Så här skrev han efter det första träningspasset som inte gick bra. 

”Jag vill säga tack till er alla för att ni stöttat mig på den här resan. Jag tror jag är klar nu. Ja, jag vet att jag inte tog bältet men det är inte den viktigaste segern du kan ta i livet. Det kanske gör er upprörda men mitt hjärta och min kropp säger allt”.

Dagens Kalmar lyckas få tag på hans bror som befinner sig i Tjetjenien. 

– Han har inte återhämtat sig helt. Det finns några punkter på höger lunga som inte är helt återställt. Khamzat har fått antibiotika och efter två veckor trodde han att det var okej att köra igen, säger hans bror Artur Chimaev. 

Khamzat Chimaev är van vid en hög träningsdos och brukar köra fyra pass om dagen. Han satte igång som han gjort tidigare och sparrade vid första passet. 

Började hosta blod

– Han var helt slut. Lungorna klarade inte av det, han började hosta blod och blev rädd.

Men framförallt ledsen. 

– Han blev deprimerad, det här betyder så mycket för honom. Jag har sagt till honom att lugna sig. Att ge det tid. Att den här sjukdomen tar olika på olika människor. 

Artur pratade med honom senast igår. 

– Han sa att han har bestämt sig för att fortsätta nu. Men att det kommer att ta lite tid. Jag sa till honom att vila i två tre månader. Sedan kommer det att bli bra.

Artur Chimaev bor i Kalmar där han också har tränat kampsport. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt