Annons:

Kalmarbo nominerad till Guldhanden

Gulistan Ucar Foto: Privat

Kalmarbo nominerad till Guldhanden

Eldsjäl i IFK Kalmar nominerad till fint pris. Gulistan Ucar uppmärksammas för hennes arbete med integration och mångfald.

Annons:

Det är femte gången som stiftelsen Sverige United delar ut stipendier. En av årets elva nominerade är Gulistan Ucar från IFK Kalmar. Stipendierna går till eldsjälar som genom fotbollen verkar för integration och mångfald. Det är totalt tre stipendier, guldhanden, silverhanden och bronshanden. Totalt delas det ut 100 000 kronor. 

– Jag är lite chockad. Det tillhör inte vanligheten att man uppmärksammas för den här typen av insats men jag är jätteglad, säger hon. 

"Känns jättehäftigt"

Hon har en nyckelroll i föreningens integrationsarbete som innebär att etablera spontanfotboll i utsatta områden och ge flickor med invandrarbakgrund möjlighet att börja spela. Hon har själv spelat för IFK Kalmar och genom sin utländska bakgrund bär hon med sig viktiga erfarenheter och har också sett vilken betydelse det har för nyanlända att komma in den sociala gemenskapen och få kompisar genom fotbollen.

Vill tjejerna fortsätta spela så slussas de senare in i föreningens befintliga lag. Och hennes engagemang slutar inte med fotbollen, vid sidan av fotbollen bedriver Gulistan också läxstöd för tjejer.

– De känns jättehäftigt. Särskilt när man läser om vilka andra som är nominerade. Det är roligt att IFK Kalmar uppmärksammas så här. Det har varit ett konstigt år med uppehåll som stört vår verksamhet när allt bara kretsar runt corona. 

Vilka som får stipendierna avslöjas i mars.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt