Annons:

Kalmarsund enkelt vidare – utklassade VIBK på nytt

Kalmarsund krossade Vimmerby i Svenska Cupens andra omgång. Foto: Ossian Mathiasson

Kalmarsund enkelt vidare – utklassade VIBK på nytt

Att Kalmarsund skulle slå ut Vimmerby IBK i Svenska Cupen var förstås oerhört väntat. Totalt slutade dubbelmötet 32-6 efter 15-3 i Kalmar idag.

Annons:

Resultatet speglar vad som skiljer en toppklubb i Sverige med ett division ett-lag. Kalmarsund spelar med ett högre tempo och har förstås mycket mer kvalité i sin trupp, spelare för spelare.

VIBK-tränaren Michael Elmér var inte alltför nedslagen trots utskåpningarna.

– Jag försöker summera tankarna efter en ganska påfrestande helg mentalt. Det är svårt att motivera sig när motståndet är så pass bra och det blir en annan approach jämfört med att möta Westervik. Jag hade räknat med tvåsiffrigt och hoppats färre än 20 insläppta och det lyckades vi ju med. Skulle vi möta ett division tre-lag skulle vi kanske ha de här siffrorna med. Samtidigt är man tävlingsmänniska och vill prestera, men jag tycker att vi kan vara lite stolta över fyra perioder under den här helgen.

Vad är det som skiljer mellan er?

– Det är tempot såklart och de har tekniska spelare som kan göra saker i högre fart och de sätter rätt högt tryck på oss. Sedan är de kliniska, de bränner inte så mycket chanser och vi blir oerhört hårt straffade för våra misstag.

Vad kan ni lära av de här matcherna?

– Att vi klarar att stå upp i 40 minuter och följa gameplan. Sedan får vi delar där vi dippar och de gör många mål. Vi spelade på en plan med fullmått idag och ser att det här försvarsspelet är något vi kan använda oss av på bortaplan. Man får ta det för vad det är, även om det blir 32-6 på de här matcherna så tycker jag att vi fick lite mersmak. Att få möta världsspelare är en ren bonus för oss.

Friberg mot comeback

Målvakten Jesper Ahnfeldt och Ricky Gustafsson plussas i VIBK. Noterbart är att veteranen Jonas Friberg går mot en comeback i VIBK. 

– Jag tycker han ser förvånansvärt pigg ut för att vara 40 plus. Hans kropp verkar hålla och han har absolut en plats och han förtjänar den. Sedan är en sådan här match inget som passar honom.

Mål + assist VIBK: Mattias Zeilon 1+1, Emil Johansson 1+0, Jonatan Green 1+0, Ricky Gustavsson 0+1, Jonas Friberg 0+1.

Mål Kalmarsund: Max Källerteg 3, Tim Nyander 2, Filip Langer 2, William Alvarmo 2, Jesper Lindström, Oskar Andersson, Jan Bürki, Oliver Samuelsson, Anton Nilsson, Simon Boklund.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenskalmar.nu

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt