Annons:

Målexplosion i mittperioden när IKO vann på hemmais

IK Oskarshamn besegrade bottenlaget Luleå HF med 6–3. Vändningen från 1–2 till 5–2 i mittperioden blev matchavgörande. Här jublar John Dahlström efter att ha prickat in 4–2-pucken. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn bjöd på ett riktigt målfyrverkeri hemma mot bottenlaget Luleå HF. 1–2-underläget efter 20 minuters spel förvandlades till ledning med 5–3 i andra perioden. Segern skrevs till klara 6–3.

Annons:

Jiri Smejkal, en av många lyckade värvningar i årets upplaga av IK Oskarshamn, satte 1–0 efter 3.56 innan Luleå vände på steken och gick upp i ledning med 2–1 efter en spelad period.

I andra perioden lossnade allting för IKO som gjorde fyra raka mål och var i ledning med 5–3 inför sista perioden. Jiri Smejkal satte kvitteringspucken, 2–2, efter 23.57 och David Quenneville ledningsmålet, 3–2, efter 25.21.

Det fortsatte att trilla in IKO-mål. John Dahlström sköt 4–2 och Myles Powell hittade vid 5–2 en lucka ur snäv vinkel i powerplay. Linus Fröberg, spelare i Luleå och son till IKO:s sportchef Thomas Fröberg, reducerade till 5–3 innan andra periodens slut.

Fullt slagsmål i mittperioden

IKO:s stjärnspelare Patrik Karlkvist satte matchavgörande 6–3 med några minuter kvar av matchen som blev en klang- och jubelföreställning för hemmalaget.

Värt att notera är att det hettade till rejält mellan IKO:s William Worge Kreü och Luleås Oscar Engsund i andra perioden. Spelarna kastade handskarna och matade slag mot varandra innan domarna lyckades få stopp på slagsmålet. Båda spelarna fick naturligtvis kliva av isen och gå in i omklädningsrummet efter bråket.

IKO ligger just nu nia i SHL-tabellen och har endast två poäng upp till Rögle BK på sjätteplatsen. Ner till HV71 på negativt kval är det lugnt då det skiljer 15 (!) poäng mellan Smålandklubbarna.