Annons:

Kalmars ordförande historisk – första kvinnan i Hockeyettans styrelse

Camilla Freedeke blir den första kvinnan i Hockeyettans historia. Foto: Arkivbild

Kalmars ordförande historisk – första kvinnan i Hockeyettans styrelse

Camilla Freedeke är ordförande i Kalmar HC. Nu är 42-åringen historisk – som den första kvinnan i styrelsen i Hockeyettans historia.

Annons:

Under lördagen var det dags för årsmöte i Stockholm för Hockeyettan. Då skulle en ny styrelse väljas när 33 av 39 medlemsklubbar fanns på plats. 

Håkan Svensson blev omvald som ordförande. Men den stora nyheten var förstås att 42-årige Camilla Freedeke, från Vimmerby, blev invald som ledamot på två år. Camilla, som är ordförande i Kalmar HC, blir därmed den första kvinnan i Hockeyettans styrelse. 

Det har inte funnits någon kvinnlig medlem i ligaorganisationens styrelse sedan bildandet 2012/13. 

– När jag fick frågan av valberedningen kändes det både bra och hedrande och jag vill kunna vara med och påverka för en bred liga. Jag ser fram emot att få bidra i Hockeyettan på ett tydligare sätt nu, säger Camilla Freedeke till Hockeyettan.se.

Ordförande Håkan Svensson var också glad över att bryta ny mark. 

– Jag tackar för förtroendet, det har varit en mycket givande dag. Och det är såklart extra roligt att vi får in den första kvinnan i styrelsen i Hockeyettans historia, säger han.

Till Kalmar HC:s sociala medier säger Camilla Freedeke så här:

– Jag är såklart stolt över att få representera Kalmar HC genom Hockeyettan och vara en del av framtiden där vi tillsammmans med medlemsklubbarna i ligan kan skapa bättre förutsättningar tillsammans. Det är via Hockeyettans arena som vi skapar utökat ligaintresse utifrån sportsliga ambitioner som möjliggör för publiken att få uppleva häftiga hockeymatcher, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt